Economia

Empreses

Bissú vol fer el gran salt

La cadena de botigues de bosses i complements voldria obrir-se a l'exterior en els tres anys vinents i explora possibles nous mercats

La marca, nascuda l'any 2013, ha ampliat la seva gamma a tot tipus de complements

Amb tot just tres anys de vida, la cadena de botigues de bosses i complements Bissú prepara el seu salt al mercat exterior amb l'estudi de nous mercats, principalment mercats emergents de l'Amèrica Llatina, segons reconeix el seu director general, Jordi Bella. La companyia, nascuda a Sant Cugat del Vallès i que actualment té les instal·lacions a Pallejà, preveu fer el salt internacional a mitjà termini, no més enllà dels dos o tres anys vinents. “Ho voldríem fer a partir de la coneguda fórmula de màster franquícia, a partir de la qual tindríem un soci local i aquest se n'encarregaria d'obrir les seves botigues pròpies i de convertir-se també en franquiciador”, detalla Bella. “D'aquesta manera”, argumenta que “podem estar centrats en el que realment ens importa, que és en disseny i en marca”, i no haver de perdre temps estudiant els mercats.

Bissú també treballa per arribar a duplicar les vendes en aquest mateix període de temps, entre 2 o 3 anys, de manera que dels dos milions d'euros previstos en facturació de marca per a l'exercici del 2015 es passi als 4 milions d'euros en els exercicis 2017 o 2018.

I és que en aquests tres anys de vida, el ritme de Bissú ha estat poc menys que vertiginós: tot just l'empresa es va crear al gener del 2013 i van obrir les seves primeres botigues (sis) entre l'octubre i el novembre d'aquell mateix any, i entre els mesos de setembre i desembre del 2014 ho feien les primeres franquícies, un total de vuit a ciutats com ara Granada, Madrid o Vic. Actualment, la marca té 22 botigues, de les quals set són pròpies i quinze, franquícies.

“Normalment són projectes d'autoocupació, en què el franquiciat necessita només un únic treballador més”, explica Bella. La inversió per obrir una franquícia Bissú, establiment d'entre 40 i 80 m² en carrers comercials de les principals ciutats, oscil·la entre els 60.000 i 70.000 euros i es destina bàsicament a l'adequació del local d'una manera pràctica i amb mobiliari senzill. “El més difícil de tot el procés és trobar el local, perquè un cop localitzat, la botiga es pot obrir en quatre o cinc setmanes”, diu Bella.

Pel que fa a l'exercici del 2015, el directiu el qualifica com l'“any del creixement”. “Fins l'any passat no teníem sabates i ara en tenim, de guants en teníem dues o tres referències i ara en tenim moltes més; de bufandes hem passat de 10 o 15 referències a tenir-ne cinquanta... Ha estat l'any d'ampliar producte”, diu Bella. El disseny dels models es fan des de les oficines de Pallejà i la producció s'externalitza tota, bàsicament a fabricants de la Xina.

Els productes Bissú s'adrecen a clients de totes les edats, majoritàriament dones, encara que tenen productes unisex, com algunes bosses o fulards i des del Nadal del 2015 han obert una línia masculina amb algunes referències destinades majoritàriament “a regalar”, segons explica el director general de la casa. “El públic és molt transversal i és que el món dels complements dóna molt de joc, tant per les diferents edats com per les diferents maneres de vestir”, explica Jordi Bella. “El que no tocarem mai serà moda, perquè les nostres botigues no disposen de canviadors”, explica el directiu, que assegura que continuaran treballant en aquelles famílies de productes que millor funcionen, principalment les bosses de mà.

Arreglats de cap a peus.
Centrada principalment en les bosses de mà, Bissú ha ampliat el seu portafolis fins a cobrir totes les famílies de complements, que van des del calçat als barrets passant per guants, bijuteria, bufandes, guants o moneders. Cada temporada, n'ofereixen 300 referències de moda a preus econòmics.

Almirall tanca la compra de ThermiGen per 72,5 milions

La farmacèutica catalana Almirall ha tancat la compra del 100% del capital social de ThermiGen per un valor de 72,5 milions d'euros, segons va anunciar la companyia. Amb aquesta compra, Almirall es posiciona en el mercat de l'estètica, ja que ThermiGen és una companyia mèdica estètica líder en el desenvolupament de sistemes d'energia per a aplicacions en dermatologia i cirurgia plàstica. Almirall va arribar a un acord de compra el setembre passat, quan va adquirir el 7,7% del capital. L'any 2014, Thermigen va facturar 10 milions d'euros i espera tancar el 2015 amb unes vendes de 26,5 milions.

Intersport fa el salt a l'Amèrica del Sud, a Xile

Intersport, dedicada a la distribució de material esportiu, començarà a vendre els seus productes a l'Amèrica del Sud després de tancar un acord de llicència que permetrà reconvertir 20 botigues d'esport de Xile en establiments de la multinacional. Esperen poder tenir 40 botigues a Xile l'any 2020.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona