Economia

Aparelladors i administradors de finques, units

Signen un conveni per aplicar la normativa en les obres als edificis

El Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona i el Col·legi d'Administradors de Finques de Girona han signat un conveni perquè les comunitats de veïns i de propietaris puguin disposar d'un tècnic quan hagin de fer obres als seus edificis. Segons van destacar ahir els presidents dels dos col·legis professionals, Joaquim Romans i Jaume Vilanova, respectivament, quan les comunitats de veïns fan actuacions de manteniment o de rehabilitació es converteixen en promotors de manera automàtica i, per aquest motiu, han de complir la normativa establerta. Així, si alguna empresa que fa les obres no complís la normativa vigent i hi hagués algun problema, la responsabilitat recauria en els propietaris. Amb la presència del tècnic, expliquen Romans i Vilanova, s'assegura que totes les actuacions que es facin siguin correctes.

“Actualment, els ajuntaments permeten fer algunes reparacions i/o obres de manteniment sense projecte, però les responsabilitats front un dany i/o accident són les mateixes”, va dir Romans, que per això entén que és convenient que hi hagi un tècnic que, entre altres funcions, faci l'estudi de seguretat o verifiqui les cobertures dels industrials participants. “En quants immobles s'han rehabilitat terrasses, per exemple, sense la intervenció d'un tècnic?”, es preguntava Vilanova, que, a més, hi va afegir que l'últim decret d'inspecció tècnica d'edificis recull que aquells edificis construïts fins al 1971 haurien d'haver passat aquesta revisió. “La nostra feina és pressionar, sobretot, per solucionar aquelles afectacions greus o molt greus”, va dir Vilanova, que, com a exemple, va posar el cas que no poden estar al mateix local el comptador de la llum i el de l'aigua i que això és així en molts edificis, sobretot de la costa gironina, on hi ha moltes segones residències.

LES FRASES

Es fan reparacions sense projecte però les responsabilitats davant d'un dany són les mateixes
Joquim Romans
La nostra feina és pressionar, sobretot, per solucionar aquelles afectacions greus o molt greus
Jaume Vilanova


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia