Economia

La sinistralitat laboral va créixer un 2,25% el 2015

Treball investigarà les empreses amb més accidents en el marc d'una campanya

La sinistralitat laboral va créixer un 2,25% l'any passat, segons dades facilitades ahir pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, que calcula en 81.916 els accidents amb baixa durant la jornada laboral esdevinguts al llarg de l'exercici. Destaca sobretot l'augment del nombre d'accidents mortals, d'un 16,45%, tot i que en termes absoluts la xifra és de 69 persones i hi inclou les 28 víctimes de l'accident aeri de Germanwings. Pel que fa als greus, van repuntar un 4,56%, fins als 541. L'índex d'incidència dels sinistres es calcula segons el nombre d'accidents per cada 100.000 persones afiliades a la Seguretat Social.

Per sectors d'activitat, van créixer els accidents laborals en l'agricultura (5,49%), però també en la construcció (2,28%), els serveis (2,28%) i la indústria (1,70%).

Més inspeccions

Per afrontar l'increment del nombre de sinistres, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va informar ahir de la posada en marxa d'una campanya d'inspecció que inclou l'enviament per part de la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball de cartes en què es requereix el compliment de les mesures preventives a les 1.850 empreses amb més accidents i que superen els índexs d'incidència del seu sector d'activitat o el del conjunt d'empreses del país. A més, les empreses rebran les visites de la Inspecció de Treball i dels tècnics de l'Institut de Seguretat i Salut Laboral per controlar el compliment de la normativa de prevenció de riscos laborals.

Les 1.850 empreses visitades són les que han tingut cinc o més accidents que es poden comptabilitzar i el seu índex d'incidència és el doble o superior respecte de l'índex del sector o del país, i aquelles en què hi ha hagut 25 o més accidents i el seu índex d'incidència és el doble o superior respecte de l'índex del sector o del país.

La campanya del departament que dirigeix la consellera Dolors Bassa és una de les iniciatives de la Generalitat incloses en el tercer pla de govern de seguretat i salut laboral amb l'objectiu de prevenir els riscos laborals i lluitar contra els accidents a l'entorn laboral. Tots els accidents laborals mortals, greus, molt greus i múltiples s'investiguen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
QUERALBS

Posicions enrocades en les negociacions per la nova concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

El Cercle d’Economia insta els partits a “sortir del seu bloc” per assolir acords

barcelona
FIGUERES

Tramiten més llicències d’obra major en 5 mesos de 2024 que en tot 2023

FIGUERES

Maneres d’abordar el fracàs

Conseller d'empresaris, expert en lideratge, jove líder europeu (2013-2014) i ambaixador empresarial de Catalunya (2012-2015)

Detenen tres pagesos gironins per les destrosses als pous de l’Alt Empordà

FIGUERES
SALT

Commerzbank posa a la venda l’Espai Gironès per 140 milions d’euros

SALT
economia

Es preveu una campanya de fruita de pinyol “correcta” tot i una caiguda de la producció

Lleida
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona