Economia

Girona, la meca del càmping

Obre les portes la fira dedicada al sector del càmping

La mostra reuneix gairebé 140 expositors, tallers, activitats i un espai de restauració

El Girocamping, la fira del sector del càmping i els parcs de vacances, va obrir ahir i fins diumenge les seves portes a Girona. Durant quatre dies –els dos primers només per a professionals–, un total de 139 expositors mostren els seus productes, que van des de l'oferta de càmpings concrets –la majoria de les comarques gironines– fins a objectes vinculats al món del càmping: autocaravanes, bungalous, paquets d'higiene, empreses d'animació, fabricants de rentadores i assecadores o vehicles elèctrics, entre molts altres exemples.

La quarta edició del Girocamping, que es fa al Palau Firal de Girona, arriba aquest any amb el màxim de superfície ocupada i incorpora també un espai destinat a la restauració a la part central del recinte gràcies a la presència de cinc foodtrucks. Ja que l'objectiu de la fira, organitzada per l'Associació de Càmpings de Girona –que aplega 75 càmpings associats a la demarcació–, és donar a conèixer el món del càmping i mostrar que és una destinació “ideal” per a les vacances, durant el Girocamping també s'oferiran activitats, com ara desfilades d'animals de companyia, tallers per a nens i una minidiscoteca, per exemple.

En l'àmbit professional, ahir es va celebrar un networking organitzat per la UdG i un altre a càrrec de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona per posar en contacte empresaris turístics amb alumnes. El president de l'Associació de Càmpings, Miquel Gotanegra, va destacar la importància d'aquesta trobada, que aquest any, amb 50 empreses, ha duplicat la presència de participants. Gotanegra, també va destacar el fet que siguin 1.100 els professionals inscrits per participar durant els dos primers dies en les jornades.

A més de Miquel Gotanegra, a la inauguració de la fira també van assistir-hi representants del món empresarial i hi va haver els parlaments de l'alcalde de Girona, Albert Ballesta; del president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Pere Vila, i de la directora general de Turisme de Catalunya, Marian Muro. Aquesta darrera, precisament, va coincidir a destacar que les expectatives de la fira havien quedat “superades” en aquesta quarta edició i que “els millors càmpings del sud d'Europa són a Catalunya”. Tot i això, Muro va fer una crida als empresaris a la prudència i a continuar apostant per la millora. “Les perspectives per aquest any, si no canvia res, són molt bones”; però, va insistir Muro, geopolíticament hi ha una situació “molt favorable” que “no durarà sempre” i hi tornarà a haver una forta competitivitat. Per la seva banda, Pere Vila va destacar la importància de transmetre una “imatge positiva” de les comarques gironines en les fires promocionals en les quals es participa i també va recordar que el sector té “molta competència”. L'alcalde de Girona, Albert Ballesta, va demanar “trencar els tòpics” i difondre les excel·lències dels càmpings com a destinació de vacances. “Estem en un punt molt dolç, però no ens adormim”, va acabar Ballesta en referència a continuar millorant per ser més competitius.

Girocamping estarà tot el cap de setmana obert al públic en general des de les deu del matí fins a les vuit del vespre.

Les perspectives per aquest any, si no canvia res, són molt bones
Marian Muro
Directora General de Turisme de Catalunya
Hem estat capaços de crear el gran fòrum turístic de les comarques de Girona
Miquel Gotanegra
PRESIDENT DE L'ASSOCIACIÓ DE CÀMPINGS DE GIRONA

Reconeixements internacionals

El reconeixement dels càmpings gironins a l'estranger creix any rere any tal com ho demostren els premis que, només el 2016, ja han rebut nou establiments. El guardó Best Camping 2016, que atorguen les associacions d'automobilistes ADAC –alemanya– i ANWB –holandesa–, ha estat per als càmpings Les Medes de l'Estartit, Cypsela Resort de Pals, Mas Sant Josep de Santa Cristina d'Aro, El Delfín Verde de Torroella de Montgrí, La Ballena Alegre, L'Àmfora, Aquarius i Las Dunas de Sant Pere Pescador i el Laguna de Castelló d'Empúries. Però, a més, el càmping Las Dunas també va rebre en l'última fira d'Utrecht, un guardó de la prestigiosa guia Alan Rogers dins la categoria de millor càmping per a famílies amb nens i, encara més recentment, va ser el primer càmping de l'Estat espanyol guardonat amb el DCC Europa-Preis de Platí, una distinció de màxim prestigi atorgada pel Deutscher Camping Club i que a tot Europa només va premiar el càmping de Sant Pere Pescador i un d'alemany.

El propietari del càmping Internacional, premi Jaume Genover

Imma Bosch

Josep Albert Banús, propietari del càmping Internacional de Calonge, va ser guardonat ahir amb el tercer premi Jaume Genover i Roig. L'entrega del premi es va fer en el decurs de la Nit dels Càmpings Gironins, que es va fer al Mas Marroch de Vilablareix, i que va ser presidida pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Banús ha dedicat tota la seva vida al sector i ha contribuït amb el seu esforç a la situació actual dels càmpings gironins. Va ser membre de l'Associació de Càmpings de Girona des dels seus inicis i tresorer de l'entitat durant l'època en què Jaume Genover va presidir l'entitat. També va ser membre de les juntes de les federacions catalana i espanyola.

Banús va recórrer milers de quilòmetres per anar a les fires europees a fer promoció, sobretot a Itàlia. Actualment continua actiu, i els seus fills, l'Anna i l'Albert, estan implicats en la gestió del càmping. El càmping Internacional es va inaugurar fa cinquanta anys i des d'aleshores no ha tancat ni un sol dia.

Els anteriors guardonats amb el premi Jaume Genover van ser Josep Suñé, propietari dels càmpings Las Dunas i L'Escala, i una persona pionera en la promoció del sector, i Josep Lumbreras, que durant 30 anys va ser secretari de l'Associació de Càmpings de Girona.

El premi Jaume Genover s'atorga en honor de la persona que va presidir durant 22 anys l'Associació de Càmpings de Girona. Aquest reconegut empresari, que el 2010 va rebre la medalla al mèrit turístic de Catalunya i va dedicar tota una vida al sector fent una aposta clara per la qualitat de l'oferta, va morir el febrer del 2012 als 78 anys. Jaume Genover va ser pioner a promoure els càmpings gironins a Europa.

Durant l'entrega del premi, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va destacar la importància del sector dels càmpings gironins”, que ens fan quedar molt bé com a país”, i que, malgrat les dificultats d'aquests darrers anys, poden presentar xifres espectaculars i envejables. “Jo diria que la majoria de destinacions turístiques del món es canviarien pels èxits que té el sector a Catalunya”, va dir. I tot això s'aconsegueix, segons ell, perquè el sector “ha invertit i ha innovat, i per això el sector té èxit, prestigi i reputació, i és una referència no només a Catalunya i al sud d'Europa, sinó a bona part del món”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona