Economia

Catalunya lidera la creació d'empreses aquest inici d'any

Es van registrar 4.315 noves companyies en el registre mercantil entre els mesos de gener i febrer, un 22% del total de l'Estat

La xifra és un 34% superior a la del mateix període de l'any anterior

Catalunya continua fent de motor en la generació de noves iniciatives empresarials. Segons xifres de la consultora Axesor, i a partir de les dades del registre mercantil, entre el gener i el febrer es van constituir 4.315 noves empreses a Catalunya, la xifra més elevada entre els diferents territoris de l'Estat.

De fet, Catalunya ha concentrat un 22,17% del total d'empreses inscrites en aquests mesos al registre mercantil, per sobre de Madrid, on el pes de la iniciativa emprenedora s'ha situat en el 19% respecte del conjunt de l'Estat.

Pel que fa al capital subscrit, a Catalunya es va arribar als 182,4 milions d'euros en aquests mesos, per sota dels 312 milions d'euros del 2015. A l'Estat la caiguda va ser del 47%.

A més, l'informe d'Axesor posa de manifest que aquest dinamisme segueix una tendència positiva, ja que les 4.315 empreses creades a Catalunya en els primers mesos de l'any suposen un increment del 34% respecte del mateix període de l'any anterior. La tendència també ha estat positiva en el conjunt de l'Estat, on s'han formalitzat 19.460 noves empreses, un 22,9% més que el 2015.

Pel que fa a les dades per demarcacions, totes van registrar un augment de l'activitat emprenedora. Barcelona lidera el còmput total amb 3.332 noves empreses registrades el gener i el febrer (un 31,1% més que el 2015), però és Girona on l'increment respecte de l'any passat és del 75,5%, amb un total de 472 empreses.

A Lleida es van registrar 178 noves empreses (un 41% més) i a Tarragona 333 empreses (un 31% més).

Les dades del registre mercantil recollides per Axesor posen també de manifest que aquest impuls emprenedor ha portat les dades de creació d'empreses a volums rècord des del 2008, tot just en l'inici de la crisi. En concret, les xifres del mes de febrer, amb 10.788 noves societats registrades a l'Estat, han estat les del millor mes des de l'abril de fa sis anys.

Menys concursos

L'informe d'Axesor també recull una caiguda en el registre del nombre de concursos de creditors, que en el cas de Catalunya va ser del 34,3% en aquests primers dos mesos de l'any i respecte del 2015. De nou va ser el fort retrocés a Catalunya el que ha permès, segons recull l'informe d'Axesor, que les dades del conjunt de l'Estat siguin també especialment positives (724 concursos iniciats, un 21,7% menys que l'any 2015).

Aquesta caiguda consolida la tendència de recuperació i ja són 28 mesos consecutius de reducció del nombre de concursos de creditors iniciats. Per sectors, comerç i distribució,
i construcció continuen sent els més problemàtics, i entre tots dos van sumar més del 40% del total.

LES XIFRES

19.460
noves empreses
s'han creat en el conjunt de l'Estat entre el gener i el febrer del 2016, un 22,9% més.
34,3
per cent
ha baixat el nombre de concursos de creditors presentats a Catalunya en aquest inici d'any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia