La Borsa
Més valors
Economia

El ple d'Olot aprova un pla que mana tecnificar els treballadors garrotxins

No fer-ho podria afectar negativament la taxa d'ocupació i la competitivitat empresarial de la comarca

Les propostes del consell d'infants arriben al ple

Caldran treballadors més tecnificats als sectors econòmics de la Garrotxa, especialment a l'industrial. Ho afirma la diagnosi del pla estratègic de desenvolupament econòmic local i d'ocupació de la Garrotxa, liderat per l'Ajuntament d'Olot i pel Consell Comarcal i aprovat al ple d'ahir. El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, va explicar que el pla alerta del risc d'increment de la borsa d'aturats amb dificultats d'inserció a causa de la tecnificació que cal impulsar, i de la pèrdua de les posicions preeminents en ocupació. I hi va afegir que, per l'estudi, cal incrementar la productivitat de les empreses amb la innovació i l'exportació; consolidar el creixement del comerç, el turisme i l'hostaleria, i liderar el desenvolupament assegurant la preservació del territori.

L'equip de govern, de CiU i el PSC, va tenir el suport del grup d'ERC, el portaveu del qual, Lluís Juncà, va dir que la tecnificació dels treballadors hauria de ser un objectiu prioritari i va alertar que la Garrotxa fa deu anys que no creix en el rànquing de competitivitat. Per ell, caldria potenciar l'oferta esportiva i els volcans com a valor afegit a l'hora de generar activitat econòmica i emprenedoria. Dos dels tres regidors de la CUP es van abstenir i un va votar-hi en contra. Anna Descals (CUP) va qualificar el pla d'empresarial i capitalista. Va lamentar que no se'ls hagués fet partícips abans i que no s'hagués consultat altres actors, com el del sector primari. Xevi Garcia (Olot en Comú) va criticar que no se'ls hagués donat temps per analitzar un document molt tècnic de 200 planes i com a mostra de protesta es va abstenir en la votació de tots els punts, excepte en una moció.

Les propostes dels infants, al ple

Més carrils bici, bicicletes i cotxes elèctrics, més reciclatge, més estalvi energètic, més protecció de l'espai fluvial i dels del parc natural de la Garrotxa, més protecció dels animals... Són algunes de les trenta propostes que els delegats del consell d'infants d'Olot van fer arribar al primer ple d'ahir, celebrat a la tarda. Tots els portaveus els van agrair la feina feta, van manifestar la voluntat de continuïtat i de reforçar aquesta participació i els van demanar que facin seguiment de les propostes fetes al ple. El regidor de Medi Ambient, Josep Guix, fins i tot els va posar un parell de feines. D'una banda, els va demanar que ajudin l'Ajuntament a controlar el visó americà al Fluvià alertant quan en vegin un, i de l'altra, els va proposar fer un dia una fira mercat amb els productes que obtenen dels horts ecològics de les seves escoles. Al torn de precs i preguntes, un dubte: “Què és un visó?”, va demanar un dels participants. Guix va informar que era una mena de conill allargassat de pèl negre i brillant. Feina resolta. Ara els queda fer el seguiment de totes les propostes.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El govern acusa el PSOE de fer perillar les pagues extres

Barcelona

L’empresa Bioespirit de Celrà entra en liquidació

celrà
Societat

Hisenda ja ha tornat més de 191 milions d’euros de la renda del 2018

El MIC porta 10.000 persones

girona
UNIÓ EUROPEA

Llum verd a iniciar la negociació comercial amb els Estats Units

Economia

L’asseguradora de mòbils Sfam crearà 350 llocs de treball

Volen indemnitzacions de 40 dies per a l’ERO Torrot-Gas Gas de Salt

salt

Els accidents amb baixa a la feina van augmentar

Barcelona
societat

Mercadona elimina les bosses de plàstic d’un únic ús