Economia

El TSJ de Madrid inhabilita la junta dels API de Girona

El procediment està recorregut en contra al Suprem i forma part de diversos litigis promoguts pel Consejo General de los Colegios API de España per la “desconnexió” gironina

Voler una relació bilateral de “tu a tu” amb el Consejo General de los Colegios de Agentes de la Propiedad Inmobiliaria de España, tal com preveu l'article 70 de la llei catalana de col·legis professionals. Aquesta és la causa de fons dels quatre litigis oberts actualment i que inclouen una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) que inhabilita els integrants de la junta dels API gironins del 2013. La sentència, que parla de la inhabilitació per 10 mesos, ha estat recorreguda en contra al Tribunal Suprem (TS). Paral·lelament, hi ha també un altre expedient d'inhabilitació via administrativa que du a terme el mateix Consejo i al qual també s'han fet les al·legacions oportunes.

El cas es remunta al 2008, quan van començar les improductives negociacions per un conveni de col·laboració i cooperació amb l'ens espanyol i que agafa relleu a partir del 2013, quan l'assemblea del Col·legi d'API de Girona va decidir trencar les relacions amb l'ens estatal deixant d'assistir a les reunions i assemblees, i també deixant de pagar les quotes que s'aportaven al pressupost general del Consejo.

La seva decisió va ser aplaudida per l'Assemblea Nacional Catalana en tractar-se de la primera d'un col·legi professional de Catalunya i mesos després eren imitats pels col·legis d'API de Barcelona i Lleida. Tres col·legis que, fins llavors, aportaven el 40% del total del pressupost del Consejo estatal. La resposta de l'ens madrileny no es va fer esperar i va engegar els processos judicials, el més avançat dels quals és contra els gironins. A més del contenciós administratiu al TSJM per no haver pagat les quotes, que sentencia la inhabilitació i que s'ha de resoldre ara al TS i de l'expedient administratiu intern, també hi ha dos processos més que es porten als jutjats de Girona. Un contra l'acord de l'assemblea dels API gironins per haver suspès les relacions i un altre en què es reclamen les quotes impagades.

Els API gironins no estan sols en aquesta lluita, a la qual s'han sumat altres col·legis professionals, però destaquen el suport que han rebut des del primer dia de la conselleria de Justícia.

LES FRASES

Instem a complir la legalitat vigent. (...) Enviar-nos al jutjat va ser la seva mesura de pressió
Ramon Corominas
president dels api gironins
Ens hem acostumat a viure en aquest estat permanent de confrontació judicial. (...) No és un tema econòmic, sinó de dignitat
Joaquim Ribas
Vicepresident dels api gironins

La jornada immobiliària 2016 i el repunt del sector

Més de 150 professionals del sector immobiliari van assistir ahir al vespre a la Jornada Immobiliària 2016, la cita professional anual dels API gironins que ahir va tenir la participació de la recent nomenada alcaldessa, Marta Madrenas, que havia estat presidenta d'aquest col·legi gironí. El president del Cercle Català de Negocis, Albert Pont, i el soci i president de RocaSalvatella, Genís Roca, van ser els ponents d'aquesta jornada, que es va fer a l'Auditori de Girona i en la qual també es van reconèixer 22 nous col·legiats, i també hi va haver un reconeixement als 25 anys de col·legiació de Francesc González Alquézar, de l'Agència Francesc González, de Figueres. El Col·legi API de Girona aglutina més de 600 professionals i, segons destacava ahir el seu president, Ramon Corominas, aquest 2015 ha vist com el sector consolidava un repunt iniciat el 2014 i que ha significat un increment del 3% en el volum immobiliari.

La jornada immobiliària va estar precedida, un any més, per l'assemblea anual ordinària, durant la qual, un any més, s'havia de tornar a plantejar el conflicte de l'entitat amb l'ens espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El port de la marina acollirà durant nou dies la Fira del Vaixell d’Ocasió

EMPURIABRAVA
ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona