Economia

Setmana Santa gairebé de plena ocupació a Girona

Les nevades d'abans de festes han propiciat que les estacions d'esquí s'omplissin aquests dies, després d'una temporada dolenta

Arreu del territori l'ocupació s'ha situat entre el 80 i el 90%

El bon temps i les nevades que van caure fa unes setmanes al Pirineu han permès tancar una Setmana Santa amb uns índexs excel·lents d'ocupació tant a la costa com a la muntanya, segons coincideixen a afirmar responsables de diferents sectors turístics. La majoria dels visitants que s'han desplaçat a terres gironines són famílies o parelles de la demarcació de Barcelona. En general l'ocupació ha estat semblant a la de l'any passat, i el bon temps ha animat les reserves d'última hora.

Entre els més satisfets hi ha els propietaris de cases de turisme rural. El seu president, Ramon Corominas, va destacar ahir que de dijous passat fins diumenge s'ha notat un increment de l'ocupació respecte de l'any passat, i s'ha arribat en alguns punts al 100%, sobretot a muntanya, mentre que en comarques com ara el Pla de l'Estany, el Gironès, la Garrotxa i la Costa Brava en general, l'ocupació s'ha situat entre el 90 i el 95%. “Ha estat una Setmana Santa molt maca; per una banda la neu que va caure abans de les festes i el bon temps a la costa han fet que s'hagi omplert a molts llocs”, va dir Corominas. Pel que fa a la resta dels dies de Setmana Santa, Corominas considera que l'ocupació ha estat semblant a la d'anys anteriors, i que ha vorejat el 40%. L'ocupació ha estat més alta a les cases que estan situades prop de les pistes d'esquí, ja que la nevada just abans de Setmana Santa i el fet que les dates festives han caigut aquest any més aviat que l'any passat han animat molta gent a fer l'última esquiada. A la Molina s'ha arribat gairebé al 100% d'ocupació. “Després d'una temporada tan complicada, en què hem pogut esquiar gràcies a la producció de neu de canons, almenys podem tancar-la amb bones sensacions”, va considerar ahir la directora comercial de l'estació de la Molina, Marta Viver.

No tots els hotels oberts

Els hotels de la Costa Brava i el Pirineu gironí han assolit ocupacions de prop del 80% (només una part dels hotels eren oberts, però). El president del Gremi d'Hostaleria de Lloret de Mar, Enric Dotras, va dir ahir que encara és aviat per tenir dades d'ocupació, però que en els hotels que han obert “la percepció és bona”. Malgrat tot, també destaca que hi ha hagut uns 5.000 llits menys disponibles, pels hotels que han decidit no obrir. “El clima ha acompanyat, per sort, però la temporada cada cop és més curta”, opina. En el cas dels apartaments turístics l'ocupació ha estat bona, amb un 97% a l'interior i un 48% a la Costa Brava.

LES FRASES

La neu que va caure abans de festes i el bon temps han fet que s'hagi arribat al 95 i el 100% d'ocupació
Ramon Corominas
Ass. de Turisme Rural de Girona
La percepció és bona, però hi ha vuit o nou hotels que no han obert, això són gairebé 5.000 llits
Enric Dotras
Gremi d'hostaleria de lloret
Després d'una temporada tan complicada podrem tancar amb bones sensacions
Marta Viver
Estació d'esquí la molina

La processó i el MIC atreuen visitants

Alguns esdeveniments han atret més públic en determinades zones. Aquest és el cas de Girona ciutat, on s'ha detectat més ocupació, i això s'atribueix en part a l'interès per veure la processó. La cap de comunicació de la Federació d'Hostaleria de Girona, Marina Figueras, calculava ahir en un 80% l'índex d'ocupació a la ciutat. Un altre esdeveniment que ha atret gent a les comarques gironines, sobretot al Baix Empordà, ha estat el torneig de futbol MIC. Segons Figueras, a banda d'una millora en l'ocupació, el sector ha notat també un increment de la despesa dels visitants pel que fa a la restauració. “Sembla que hi ha més diners o que els visitants gasten una mica més que ara fa uns anys”, va assenyalar. Pel que fa als càmpings gironins, només hi havia disponible un 30 o 35% de l'oferta. “Tenint això en compte, el temps ha jugat al nostre favor i hem arribat a ocupacions del 70 o 75%”, explicava el president de l'Associació de Càmpings, Miquel Gotanegra. Per als càmpings, però, el turisme estranger és clau, i aquests dies, ni a França ni a Alemanya tenen festa, destacava Gotanegra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona