Economia

Empresaris gironins i de la Catalunya del Nord estrenyen vincles a Girona

La Cambra de Comerç de Girona i la de Perpinyà reuneixen representants d'organismes i d'empreses de les dues bandes dels Pirineus per fomentar les relacions i ampliar el mercat

Una cinquantena de persones, entre les quals hi havia empresaris gironins i de la Catalunya del Nord experts en cooperació transfronterera, i fins i tot el cap de comunicació de la Comissió Europea a Barcelona, que va explicar el pla Juncker d'inversions, es van reunir ahir al matí a la Cambra de Comerç de Girona amb l'objectiu d'estrènyer els vincles empresarials i ampliar el mercat a banda i banda dels Pirineus. “Des de fa temps, empresaris de Girona i Perpinyà demanen que hi hagi més relació, que ens coneguem més perquè tenim un mercat molt important i estem encara d'esquenes”, va dir el tècnic de la Cambra i coordinador del programa Erasmus for Young Entrepreneurs, David Coromina. Per això, la jornada d'ahir va intentar també donar algunes eines per superar les “barreres” que dificulten encara ara aquests vincles, com ara l'idioma, horaris o aspectes jurídics. Per l'empresari i membre de la CCI de Perpinyà, Marc Espí, però, encara hi ha un altre aspecte que dificulta aquestes relacions: “Els empresaris individualment fan i es mouen, però les institucions són difícils de posar en marxar perquè tenen càlculs polítics.” En aquest sentit, per exemple, va destacar que mentre que la Comissió Europea destina 315.000 milions d'euros per impulsar inversions i el creixement econòmic, hi ha empreses que han de tancar perquè no tenen 65.000 euros per acabar el mes. “Hi ha alguna cosa que no va. La tecnoestructura, i això és el problema dels polítics”, hi va afegir.

Pels diversos ponents participants, confiança, voluntat i proximitat van ser conceptes clau per poder superar les barreres transfrontereres i tirar endavant projectes empresarials a banda i banda dels Pirineus.

LA FRASE

Des de fa temps, empresaris de Girona i Perpinyà demanen que hi hagi més relació
David Coromina
tècnic de la cambra de comerç de girona

Presenten el projecte CCI Pirineus Med

Entre les diverses ponències fetes ahir a la Cambra de Girona hi va haver la presentació de la CCI Pirineus Med, una associació de quatre cambres que va néixer amb l'objectiu d'impulsar i desenvolupar la cooperació econòmica transfronterera en el territori d'Andorra, Girona, Lleida i Perpinyà. Si bé aquest projecte es va iniciar fa un parell d'anys, les cambres pretenen donar-li un impuls molt més fort a partir d'ara per la necessitat creixent de les empreses de buscar noves oportunitats, segons va explicar Coromina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Tecnologia

La Mobile World Capital vol lluir “el llegat” que deixa el MWC

Barcelona

El mercat posa a prova la joiera responsable

barcelona
Contra xifrada
Jordi Garriga Riu

L’actiu de la natura

Floox ja té al mercat el seu carregador ràpid compacte

L’Hospitalet de Llobregat
Informació especial

Zentinel MDS, l’‘start-up’ que ajuda a digitalitzar la maquinària antiga