Economia

la crònica

La importància de dir-se Andreu

Andreu Mas-Colell va gaudir ahir d'un sentit homenatge a l'entorn on veritablement se sent còmode, la universitat. L'exconseller d'Economia i catedràtic de la UPF va omplir l'auditori de la universitat barcelonina per presentar-hi el seu llibre General Equilibrium and Game Theory, Ten Papers, un recull de 10 treballs acadèmics escrits durant les seves etapes com a professor a la capital catalana però també a les universitats de Berkley i Harvard, als EUA. Ho va fer davant un públic amb ganes de sentir les anècdotes d'una carrera més que extensa i reconeguda, sense importar gaire que ahir l'idioma fos l'anglès. Al cap i a la fi, per gaudir d'un discurs de Mas-Colell, l'idioma en què es conjuga el verb esdevé clarament secundari.

Entre les cares conegudes entre el públic, l'exconseller i predecessor al capdavant d'Economia, Antoni Castells; el president del Cercle d'Economia, Antón Costas, o el també exconseller d'Empresa Francesc Xavier Mena. Tots van escoltar atents, i amb més d'un somriure a la cara, les anècdotes que Mas-Colell i els seus companys a la taula de ponents van explicar sobre aquell jove estudiant que no en va fer prou amb els estudis d'Economia de la UB, allà pels seixanta, perquè, com ell mateix explicava ahir, “estava molt insatisfet amb l'aproximació que es feia aquí de l'economia”. Mas-Colell va fer el salt a l'altre costat de l'Atlàntic i aviat, recorden els seus col·legues d'allà presents ahir, “es va convertir en el centre de tot”, explicava el professor Jerry R. Green (Harvard). Va demostrar, a més, deia Green, “que no només té les respostes correctes, sinó que fa les preguntes correctes”. Mas-Colell es va fer un nom als EUA mentre que la UB va trigar 50 anys –la universitat és lenta, molt– a fer la restitució per haver-lo suspès arran de la seva participació en l'acte antifranquista de la Caputxinada (1966).

I, per sobre de tot, l'acte va constatar, com va dir Ramon Marimon (UPF), que “l'Andreu sempre ha estat fent la mateixa cosa, ha estat fent d'Andreu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona