Economia

El govern recapta 11 milions per la taxa dels pisos buits

Aquesta quantitat, superior a la que havia previst la Generalitat (vuit milions), es destinarà a la compra d'un mínim de 260 pisos per a fins socials

L'han pagat 198 societats financeres i immobiliàries

La Generalitat ha recaptat 11,28 milions d'euros en concepte del nou impost que grava els pisos buits. Aquesta xifra és sensiblement superior a la quantitat que el govern havia previst ingressar per aquesta taxa ( vuit milions d'euros), tot i que ahir
la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, va matisar que “l'objectiu principal de l'impost sobre els habitatges buits no és la recaptació, sinó mobilitzar el parc privat d'habitatges i evitar que hi hagi pisos sense ús mentre hi ha persones que els necessiten”.

Els 11,28 milions d'euros recaptats es destinaran a la compra de pisos per a ús social. La Generalitat va explicar ahir que preveu adquirir-ne 260 com a mínim. Les compres es faran a través del dret de tempteig i retracte que pot exercir el govern en els procediments d'execucions hipotecàries.

Les operacions es concentraran als 72 municipis de més demanda d'habitatge, que són alhora
on es genera l'obligació
de pagar l'impost.

La nova taxa –aprovada el 16 de febrer passat– grava aquells pisos que hagin estat buits sense justificació durant més de dos anys i que siguin propietat de persones jurídiques, bàsicament entitats financeres i societats immobiliàries.

El govern va informar ahir que en aquest primer any la taxa l'han pagat 198 entitats, tot i que no va donar dades sobre el seu perfil. “Són dades que estan en poder de l'Agència Tributària de Catalunya i no se sabran fins d'aquí a unes setmanes”, va explicar el secretari d'Habitatge, Carles Sala. El nou impost es paga anualment
en forma d'autoliquidació, que es va fer entre els dies 1 i 20 de març.

El govern tampoc no
va especificar ahir sobre quants pisos s'ha pagat l'impost fins ara.

En el moment d'aprovar la nova taxa el govern va calcular que les enti-tats financeres tenen uns 47.000 habitatges buits, dels quals uns 22.000 estan situats en aquests municipis de més demanda.

Sala va explicar ahir que el govern enviarà en els pròxims dies a l'Agència Tributària de Catalunya la informació d'aquest registre d'habitatges buits perquè es faci la corresponent comprovació de dades: “Es revisarà si les societats que han registrat habitatges buits en municipis amb demanda acreditada han fet la liquidació de l'impost.”

LA XIFRA

72
municipis
de més demanda és l'àmbit d'aplicació de l'impost que grava els pisos que han estat més de 2 anys buits.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia