Economia

Roses rebrà dos mil creueristes aquest estiu

El conseller Rull dóna el tret de sortida de la temporada de creuers a la Costa Brava, que per primer cop comença a Roses

Quatre companyies de creuers opten aquest any per ancorar a Roses, i el primer dels seus vaixells, el Saga Pearl II –amb 430 passatgers–, va fer-ho ahir. Des d'ara i fins al 18 d'octubre sis vaixells de creuer faran escala al port rosinc, amb 2.000 passatgers, 500 més que la temporada anterior. L'aposta per Roses de les companyies de luxe Saga Shipping Company, Phoenix Reisen Cruises, Silversea Cruise i Serenissima Cruises i el fet que el vaixell de creuer Serenissima, encarregat de cloure la temporada, faci una escala de dos dies al port rosinc són les principals novetats d'aquesta cinquena temporada de creuers, i justifiquen que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, fos ahir a fer costat a l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, per donar el tret de sortida de la temporada de creuers a la Costa Brava.

Malgrat que aquest tipus de grans vaixells no poden, per ara, atracar al port rosinc i han d'ancorar a la badia (portant els creueristes a terra ferma amb llançadores), Rull va recalcar que aquest port és una peça important dels viatges de creuer a Catalunya. “Dóna accés a dos parcs naturals, i això és molt poc habitual a Europa, i és la porta d'entrada al Museu Dalí”, va dir el conseller. Rull, que també va confirmar que l'adequació del port a la profunditat necessària per acollir directament a port aquests vaixells continua a l'ordre del dia, però no va donar cap calendari d'inversions perquè “la prioritat és posar en ordre les finances de la Generalitat”. La destinació de Roses es promou sota la marca Costa Brava Cruise Ports, i combinada amb la del port de Palamós augmenta l'oferta de creuers de la Costa Brava.

Aeroport i N-II

La presència ahir del conseller Rull a les comarques de Girona venia motivada per la temporada de creuers, però Rull també es va referir a les infraestructures de la demarcació. Pel que fa a l'aeroport, va avançar que al llarg d'aquest any la Generalitat proposarà un nou “model de governança per als tres aeroports del país”, (Barcelona, Girona i Reus), amb més implicació dels seus entorns econòmics. Segons Rull, l'aeroport de Girona pot acabar sent la quarta pista del de Barcelona, i per això cal la connexió del TAV entre els tres aeroports i que Adif desbloqui la parada del TAV que demana la Generalitat per a l'aeroport gironí. Pel que fa el desdoblament de l'N-II, el conseller va recordar que continuen pendents dels calendaris del Ministeri de Foment, però va reiterar que amb l'AP-7 no n'hi ha prou. “L'autopista té una funció de llarg recorregut i necessitem l'N-II duplicada pel drenatge de l'activitat econòmica local del territori”, va insistir el conseller de Territori.

LA XIFRA

6
vaixells de creuer
faran escala aquesta temporada a Roses, que rebrà 2.000 persones, 500 més que al 2015.

Una ruta de 17 nits per l'oceà Atlàntic i la Mediterrània

El vaixell de creuer Saga Pearl II, que ha fet l'escala inaugural de la temporada de creuers al port de Roses, transporta 430 passatgers (majoritàriament britànics) i 230 tripulants. El vaixell va arribar ahir a les 07.00 h del port de Tarragona i preveia salpar a les 19.00 h cap al port de Toló, a Provença. Els passatgers del Saga Pearl II tenien la possibilitat de visitar Roses, Girona, Empúries, Figueres i el cap de Creus. El Saga Pearl II està fent una ruta de 17 nits per l'oceà Atlàntic i la Mediterrània. El vaixell va sortir el 5 d'abril del port britànic de Southampton i ha fet escales al Ferrol, Motril, València, Tarragona, Roses, Toló, Maó i Gibraltar. La seva ruta acabarà a Southampton, el port base d'aquest vaixell.

El vaixell de creuer, de bandera maltesa, té 164 metres d'eslora i 18.627 tones de registre brut. El Saga Pearl II és el més petit dels dos vaixells que té la companyia britànica Saga Shipping Company (Saga Sapphire i Saga Pearl II).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona