Economia

Societat

Perduts entre senyals

Un hotel del poble d'Ollers es queixa dels entrebancs que troba per instal·lar uns senyals que orientin els conductors pel camí que s'ha de seguir per arribar a l'establiment

La directora de l'hotelrecorda que es paga
una taxa turística per promocionar el sector

Un hotel de quatre estrelles situat als afores d'Ollers, un dels pobles del municipi de Vilademuls, intenta gairebé des que va obrir, l'estiu de fa dos anys, posar, sense èxit, dos rètols a la carretera que mena al poble que indiquin als forasters el camí a seguir per arribar a l'establiment. Bona part de l'encant del Casa Anamaria, aixecat a la finca d'una antiga masia, es deu al seu aïllament i als camps i als boscos que el rodegen, però alhora això suposa un greu problema perquè –lamenten a l'hotel– els clients es perden a causa de la manca d'indicadors. “La gent es queixa i el negoci en surt perjudicat”, assegura la directora, Cristina Masferrer. Tampoc els afavoreix el fet que Ollers no sigui el nom d'un municipi, circumstància que provoca que el topònim no aparegui als marges de la carretera fins al darrer moment. Per arribar al complex cal agafar la carretera de Vilavenut, la GIV-5132, que uneix l'N-II i la zona de Banyoles, i a mig camí, buscar el trencant d'Ollers. És aquí, a 1,5 km del poble, on el conductor veu per primer cop aquest nom i on l'hotel pretén anunciar-se.

Les normes

L'hotel va deixar la instal·lació dels indicadors a mans d'una empresa especialitzada. Van obtenir sense problemes els permisos de la Generalitat i van posar els senyals, però posteriorment la Diputació –titular de la GIV-5132– va avisar l'hotel que, tal com estaven no els autoritzava perquè no s'adeien amb la normativa. Des de l'ens provincial expliquen que no es pot posar el nom d'un negoci quan la carretera no és d'accés exclusiu a l'establiment, que és el que passa en aquest cas. Segons el reglament, el màxim que poden fer és col·locar un senyal amb el pictograma corresponent (una H o un llit i les estrelles), però no pas “Hotel Casa Anamaria”. Seguint les ordres, aquesta setmana els afectats han tapat el nom. “Però ara tampoc és correcte perquè el plafó és massa gran; n'han de posar un de més petit”, ha assenyalat una font autoritzada de la Diputació a aquest diari.

No és excepcional

El malestar de l'hotel es deu també al que consideren un greuge comparatiu: a la GIV-5132 hi ha molts senyals de negocis privats. A la Diputació ho admeten, però s'excusen assegurant que n'hi ha que es van posar fa molt de temps (abans que entressin en vigor les normes actuals) i també alguns que s'han posat més recentment de manera il·legal. “Els anirem retirant”, han assegurat.

A Casa Anamaria, com cada cop més negocis, confien en l'eficàcia dels GPS com a alternativa als indicadors de carretera, però no es resignen a haver de renunciar a aquests últims. Masferrer recorda que es paga una taxa
turística i que la recaptació s'ha de destinar a la promoció del sector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona