Economia

Sindicats i direcció arriben a un principi d'acord per tancar la planta de Delphi

Preveuen fer indemnitzacions de 65 dies per any treballat i un màxim de 42 mensualitats

Els actius de Delphi es posen a disposició dels treballadors

La direcció i els sindicats de Delphi Diesel Systems van arribar a un principi d'acord durant a nit de divendres per tancar la planta de Sant Cugat del Vallès i acomiadar, al llarg del 2016, la totalitat de treballadors, 540. El principi d'acord arriba, segons els sindicats, després de “30 dies d'intensa negociació”, s'explicarà dilluns en assemblea i dimecres haurà de ser ratificat pels mateixos treballadors. Les condicions del preacord estipulen indemnitzacions de 65 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitat i una paga lineal de 12.000 euros; prejubilacions per als treballadors de 56 anys o més; i el pagament d'un conveni especial a la Seguretat Social per als treballadors que compleixin 55 anys durant el 2016. El preacord també té en compte un pla de recol·locacions que es posarà en marxa els propers dies i que ha de permetre recol·locar la majoria de treballadors. L'acord preveu que els actius industrials de Delphi es posin a disposició dels treballadors per garantir els compromisos laborals en el projecte de reindustrialització, un punt considerat molt important per CCOO, perquè “els treballadors passen de ser oients d'una negociació mercantil que es duia a terme entre companyies a ser part fonamental de la mesa de negociació”.

Ahir la UGT va insistir a defensar els llocs de treball a través d'un projecte de reindustrialització “en què esperem que les administracions s'impliquin al més alt nivell per aconseguir concretar el projecte que permeti la continuïtat de l'activitat industrial”.

LA XIFRA

56
anys
és l'edat mínima per acollir-se a les prejubilacions, i als que facin 55 anys se'ls pagarà un conveni especial.

LA FRASE

Volem un pla de reindustrialització amb garanties perquè no s'especuli amb els actius de Delphi
José Antonio Morán
president del comitè empresa de delphi diesel systems


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia