Economia

Fira Q Balaguer triplica el nombre d'expositors i potencia el comerç

L'esdeveniment ha fet un gir per potenciar el vessant comercial i vol ser una eina de promoció econòmica

La novetat ha estat el saló de l'habitatge

Balaguer celebra aquest cap de setmana la cinquena edició de Fira Q Balaguer, un esdeveniment dedicat a la qualitat i als productes de proximitat que enguany ha volgut fer un gir per potenciar el vessant comercial. En aquest sentit, a Fira Q 2016 hi ha més d'un centenar d'expositors, una xifra que triplica el nombre de l'any passat. D'aquestes empreses, el 90% són de Balaguer i de la comarca de la Noguera.

Precisament, el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que va ser l'encarregat d'inaugurar oficialment la nova edició de la fira, va elogiar el nou caràcter comercial de l'esdeveniment, destacant que “qualsevol reorientació que sigui perquè hi hagi creixement econòmic és una cosa positiva per al país”.

Com a novetat, la fira ha incorporat enguany un nou sector, el saló de l'habitatge, on hi exposen empreses relacionades amb el món de la construcció, l'eficiència energètica i complements per a la llar.

Aquest saló complementa els altres sectors presents a la fira, com el del comerç i serveis, amb una important presència de la moda i els complements amb desfilades professionals dins el mateix pavelló... També hi ha un espai per al producte de proximitat amb productes com l'oli, el vi, la mel i les coques de samfaina elaborades pels forners de Balaguer i comarca.

Enguany Fira Q també inclou un espai on es donen a conèixer les empreses instal·lades al CEI (viver d'empreses); i, finalment, l'espai de la restauració local amb un escenari actiu on els xefs de diferents restaurants fan demostracions culinàries.

I és que, precisament, Fira Q, amb la voluntat de potenciar la vessant comercial, ha instal·lat diferents espais per a les demostracions i presentacions de productes dels diferents sectors.

L'objectiu és que Fira Q esdevingui una eina de promoció econòmica de la ciutat, dinàmica i atractiva. La consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, serà l'encarregada de fer la clausura de l'esdeveniment aquest diumenge a la tarda.

Una fira participativa

Els visitants de Fira Q, a part de passejar-se pels diferents espais, també poden participar en una iniciativa que ha engegat la regidoria d'Urbanisme per tal de recollir algunes propostes de la ciutadania per millorar aspectes urbanístics de la ciutat. La iniciativa té molta acollida entre el públic que ha anat anotant les seves demandes en un gran plànol de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia