Economia

La crisi de la química i dels pescadors centra l'1 de Maig

Unes 500 persones recorren la rambla Nova de Tarragona per rebutjar la pobresa i la reforma laboral

Els sindicats lamenten a Tortosa que l'Ajuntament programe una cursa popular

Mig miler de persones van manifestar-se el Primer de Maig la rambla Nova de Tarragona per rebutjar la pobresa salarial, la reforma laboral i en defensa d'un treball digne. La protesta, convocada per la UGT i Comissions Obreres, va arrencar a la plaça Imperial Tàrraco i va resseguir, contra el fort vent, la rambla Nova fins a arribar al Balcó del Mediterrani, on va tenir lloc la lectura del manifest. Durant la marxa va tenir un paper protagonista el sector químic, preocupat pel tancament i la deslocalització de Covestro i Ercros, i també el sector pesquer, amb la crisi del peix blau que afecta centenars de famílies. Sobre el sector químic, el secretari general de CCOO a Tarragona, Jaume Pros, va reclamar que “es facin els deures” i no decaiguin les inversions per evitar que les empreses marxin.

El secretari general de la UGT a Tarragona, Joan Llort, va aprofitar per explicar que els sindicats continuen treballant per “renegociar que els llocs de treball de Covestro no es perdin” i que es recol·loquin un cop es produeixi el tancament. D'altra banda, en relació amb Ercros, Llort va lamentar “la manca d'inversió que perjudica un territori i un col·lectiu de treballadors que tota la vida hi han treballat”. Entre altres casos destacats, hi ha les modificacions contractuals de treballadors del Caprabo o els retards en els pagaments de salaris i cotitzacions de la Seguretat Social d'una empresa de transport de viatgers.

Per Pros, la solució a tot això és “fer els deures” perquè “res és per sempre”. En aquest sentit, el secretari general de CCOO a Tarragona va demanar que s'aposti pel sector industrial, “on hi ha ocupació de més qualitat” i que “serveixi de motor per crear ocupació estable”. Per això, va reclamar que es treballe en “factors de competitivitat” i s'incideixe en si una indústria es queda al lloc on està o si se n'instal·len de noves, com “les infraestructures o el preu de l'energia”.

Millors infraestructures

Unes 150 persones van participar en la manifestació convocada a Tortosa pels sindicats CCOO, la UGT i la USOC, que van lamentar que coincidint amb el Primer de Maig, l'Ajuntament tortosí programe a la mateixa hora una cursa popular i els actes del dia de les Terres de l'Ebre de la fira Expoebre. “El Primer de Maig és festiu perquè és el dia dels treballadors, volen desvirtuar aquesta jornada”, va manifestar el secretari general de CCOO a les Terres de l'Ebre, Josep Casadó. També a l'Ebre, els manifestants van reclamar recuperar els drets socials i laborals. “Els drets laborals els vam aconseguir al carrer i és al carrer on s'han de reconquerir”, va dir el secretari general de la UGT a l'Ebre, Wifredo Miró. En clau local, els sindicats reivindiquen el desdoblament de l'eix de l'Ebre, la gratuïtat de l'autopista AP-7 i la millora del servei ferroviari per augmentar la competitivitat empresarial del territori.

D'altra banda, la UGT de l'Ebre reclama la retirada del monument franquista d'enmig del riu i rebutja la consulta popular que ha convocat l'Ajuntament per decidir el seu futur el 28 de maig.

LA FRASE

Volem un govern que derogue la reforma laboral i si no convocarem vaga general a final d'any
Josep Casadó
SECRETARI GENERAL DE CCOO A LES TERRES DE L'EBRE


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona