Economia

economia

Freixenet mostra els comptes per concretar l'oferta de Henkell

Freixenet ha donat el vistiplau perquè el grup interessat en la seva compra, la multinacional alemanya Henkell, accedeixi als comptes de la companyia i en faci una auditoria que probablement donarà pas a l'oferta definitiva. Així es va decidir ahir en una comissió que reunia els principals accionistes, les famílies Bonet, Hevia i Ferrer. Tot i que portaveus oficials de l'empresa no han confirmat la decisió per les clàusules de confidencialitat que s'han firmat, fonts pròximes a l'operació en marxa van confirmar aquest lliurament de la comptabilitat, que pot ser el preludi de la futura adquisició.

Al marge del que pugui concloure Henkell amb l'anàlisi dels llibres de Freixenet, el grup cavista manté una pugna interna entre els propietaris. La família Ferrer, que té més del 40% de les caves, no està d'acord a traspassar el negoci a la multinacional germànica, i, segons algunes fonts, intentaran igualar l'oferta de Henkell. A l'altra banda de l'opinió hi ha els Hevia, amb poc menys del 30% del capital, que sí que estan convençuts de la venda. Així, doncs, la pilota és a la teulada dels quatre germans Bonet, encapçalats per Josep Lluís Bonet, president de Freixenet, que, segons algunes fonts, ja hauria donat el seu vistiplau, almenys per encarrilar l'operació.

Henkell és un grup de vins i altres begudes, amb una facturació de 700 milions d'euros, i amb un negoci protagonitzat sobretot pels vins escumosos, entre els quals ja té la catalana Cavas Hill. Al seu torn, Henkell forma part del gegant alimentari Dr. Oetker.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia