Economia

De Guindos es mostra convençut que l'Estat registrarà un dèficit per sota el 3% al 2017 malgrat les previsions de la CE

Atribueix la diferència entre els càlculs del seu govern i els de la Comissió a la situació registrada “fa 4, 5 o 6 anys”

El ministre d'Economia en funcions, Luis de Guindos, s'ha mostrat convençut aquest dimarts que l'Estat reduirà el dèficit per sota del 3% al 2017. Contradiu d'aquesta manera les previsions de la Comissió Europea, que augura que l'Estat no aconseguirà reduir el seu dèficit per sota aquest llindar fins d'aquí dos anys, i que calcula que el dèficit serà del 3,9% aquest 2016 (tres dècimes més que el que promet l'executiu de Rajoy) i del 3,1% al 2017 (dues dècimes més). “La divergència en termes de dèficit públic és conseqüència d'on estàvem fa 4, 5 o 6 anys, quan Espanya tenia un dèficit públic pràcticament de l'11%, i en aquests moments anirem al 3,9%, i per tant ningú pot qüestionar l'esforç que ha fet Espanya”, ha dit De Guindos, que ha assegurat que la diferència entre el 3.1% que preveu Europa i el 2,9% que preveu el seu govern és “perfectament esmenable”.

Segons el ministre, les dades de la Comissió Europea posen de manifest que passar del 3,1% que preveu Europa al 2,9% que consta als documents del govern espanyol en funcions és factible. “Les dificultats no seran insalvables en absolut”, ha assegurat en declaracions als mitjans de comunicació.

En aquest marc, ha volgut recordar que l'Estat tenia un dèficit del 9,3% al 2011 que s'ha reduït aquest any fins el 3,9% en un moment marcat per la “desacceleració de l'economia mundial”. “No hi ha cap altre país que hagi fet un esforç de reducció del dèficit públic com el que ha fet Espanya”, ha dit, i “ningú pot posar en dubte aquest esforç”.

Ha preferit destacar les previsions de creixement de la Comissió Europea, que segons De Guindos són “molt semblants” a les que ha fet el govern espanyol –amb creixements del 2,6% al 2016 i 2,5% al 2017– i que “posen de manifest que Espanya segueix creixent, segueix creant molta ocupació i que ho fa molt per sobre dels socis comunitaris”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.