Economia

A concurs l'ampliació del servei d'urgències del Trueta

Les obres estan valorades en uns 3,7 milions d'euros

Els treballs s'allargaran uns dos anys i permetran passar dels 9 boxs actuals a 23

El termini de presentació de les ofertes acaba el 30 de maig

La posada a licitació pública de les obres d'ampliació del servei d'urgències de l'hospital Josep Trueta per un import de gairebé 3,73 milions d'euros va sortir ahir. El termini de presentació de les ofertes acaba el 30 de maig, segons publica l'Agència Catalana de
Notícies. Aquests treballs permetran ampliar la
superfície del servei, i
es passarà dels 1.200 m² que hi ha actualment als
2.300 m². Aquesta ampliació és una de les millores més reivindicades els darrers anys. El servei es va posar en funcionament fa 33 anys i només s'han fet dues reformes. Actualment disposa de nou boxs amb capacitat per a 13 pacients. Un cop acabades les obres, hi haurà un total de 23 boxs (vuit dels quals es poden convertir en dobles si és necessari), 14 punts d'observació monitorada i quatre punts d'atenció per als pacients crítics.

L'ampliació també permetrà disposar de cinc consultes específiques per als pacients menys greus, vuit butaques i una zona de traumatologia amb cinc punts d'atenció i dues àrees de triatge.

Aquestes obres suposaran una millora important per als més de setanta professionals que treballen al servei i per als usuaris. Cada dia acudeixen al centre uns dos-cents pacients, que sumen uns setanta-tres mil al cap de l'any. El 30% dels pacients atesos vénen derivats d'altres hospitals o centres d'atenció primària de la regió sanitària de Girona, que arriben al Trueta pel fet de ser el centre de referència d'aquesta regió sanitària. Gairebé el 20% dels pacients atesos acaben ingressant al Trueta.

Es calcula que cada dos anys tots els ciutadans de Girona passen en algun moment o altre pel servei d'urgències, bé sigui com a usuaris, bé sigui com a acompanyants.

Els treballs d'ampliació del servei d'urgències podrien començar a finals d'any i es preveu que s'allargaran durant dos anys, temps durant el qual s'haurà de fer compatible l'assistència als pacients amb les obres.

Es faran per fases

Els treballs es planificaran per fases. La primera fase començarà per l'adequació dels espais alliberats amb el trasllat del Laboratori Clínic Territorial al parc hospitalari Martí i Julià, que va començar la setmana passada. Quan aquesta fase estigui acabada, s'hi traslladarà l'activitat, per tal de deixar lliure l'espai que ocupa avui dia el servei d'urgències. D'aquesta manera es podrà adequar aquesta zona i completar així les altres dues fases de les obres.

L'Institut Català de la Salut recorda que aquestes obres de millora podran ser una realitat gràcies al trasllat del Laboratori Clínic Territorial de l'ICS Girona al parc hospitalari Martí i Julià. Aquest canvi d'ubicació ha permès alliberar els espais que hi ha just al costat del servei d'urgències. A més, s'ha reservat una zona d'uns
250 m², que també és reforma i es modernitza, per mantenir un laboratori que atengui les peticions d'analítiques tant del mateix servei d'urgències com les relacionades amb pacients ingressats.

LA XIFRA

70
professionals
treballen en el servei d'urgències del Trueta i les obres suposaran una millora important.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona