Economia

Repsol guanya un 43% menys i es dispara a borsa

La petroliera va superar les expectatives i les seves accions es van revalorar un 4,68% en la sessió d'ahir

L'empresa va destacar alces de beneficis en les principals àrees de negoci

La petroliera Repsol va obtenir un benefici net de 434 milions d'euros en el primer trimestre de l'exercici, un 43% menys que el mateix període del 2015. No obstant això, aquests guanys van superar amb molt les expectatives d'inversors i analistes, que esperaven que, en el context actual de preus baixos del petroli, Repsol guanyaria uns 230 milions entre gener i març. Les accions de Repsol van pujar ahir a borsa un 4,68%.

El resultat brut d'explotació (Ebitda), calculat segons la valoració dels inventaris a cost de reposició, va augmentar un 6% respecte al primer trimestre, fins a situar-se en els 1.242 milions d'euros. “Les mesures d'eficiència
i estalvi que ha implantat Repsol en els últims mesos han afavorit que, malgrat el context de preus baixos del cru, els negocis de l'empresa hagin tingut un resultat positiu”, va anunciar ahir l'empresa en un comunicat.

Entre els mesos de gener i març, el preu mitjà del barril de Brent es va situar en els 33,9 dòlars, un 37% menys que en el mateix període de l'any anterior.

La companyia, a més, va destacar que tant les àrees d'upstream (exploració i producció) com les de downstream (refinació, química, màrqueting i GLP, entre d'altres) han millorat els seus resultats respecte als tres primers mesos del 2015.

Més concretament, el negoci d'exploració i producció va millorar el seu benefici net ajustat en 207 milions respecte als tres primers mesos del 2015, fins als 17 milions d'euros, gràcies a uns costos exploratoris més baixos, a uns volums de producció més grans i a l'impacte positiu dels tipus de canvi. El negoci de downstream, per la seva part, va incrementar el seu resultat net ajustat un 4%, fins als 556 milions d'euros, per la solidesa de l'àrea de refinació
i el bon comportament de l'àrea de química.

LA XIFRA

33,9
dòlars
ha estat el preu mitjà del barril de Brent entre els mesos de gener i març, un 37% menys que un any abans.

El món del petroli se cita a l'Iran

La XXI Fira Internacional del Petroli de Teheran va obrir ahir les portes en un acte en què van ser presents prop de dues mil empreses d'enginyeria, tècnica, serveis i consultoria vinculades al sector del gas i del petroli. L'entrada en vigor el gener passat de l'acord sobre el programa nuclear, que va suposar la fi de les sancions econòmiques al país, és tot un al·licient per a aquest fòrum, molt més concorregut que l'any passat. Fins a 850 empreses foranes procedents de 38 països, entre els quals l'Estat espanyol, han arribat a Teheran a la recerca de negocis. “Esperem que la interacció que es creï entre les empreses locals i estrangeres impulsi la inversió”, va dir Muhammad Naserí, director executiu de la fira. Anton Pipaon, directiu de l'alabesa Tubos Reunidos, va explicar que, durant el període de sancions, les firmes europees es van allunyar de l'Iran i el seu lloc va ser ocupat per països com la Xina i Corea. “Retornar no serà gens fàcil”, va assenyalar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

La plantilla de Lékué a la Llagosta es mobilitza contra el tancament de la planta: “Estem pagant una mala gestió”

La Llagosta
economia

L’Opa del BBVA al Sabadell s’alenteix

barcelona
unió europea

La CE veta l’ús d’un agent químic present en caixes de pizza

barcelona
regne unit

El Banc d’Anglaterra no es deixa arrossegar per la Fed i manté els tipus en el 5%

barcelona

Girona és una de les demarcacions de l’Estat amb més hotels a la venda

GIRONA
Tribuna

Un equip de 3 estrelles

Soci-Director de H&B Human and Business, conferenciant i formador
economia

Ajuntament, empreses i institucions acadèmiques impulsen l’Aliança per a la Innovació BIVA

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona