Economia

Girona iniciarà de nou el tràmit de sanció al Popular

El jutjat va anul·lar una multa de 100.000 euros perquè no feia dos anys que els habitatges eren del banc, i ara ja els fa

Paneque reclama un nou marc legal

L'Ajuntament de Girona tornarà a iniciar el procediment per sancionar a Banco Popular pel fet de tenir vuit pisos buits a Girona des de fa més de dos anys, i no haver-los cedit. El jutjat va obligar la setmana passada a anul·lar la sanció de 100.000 euros contra el banc perquè quan se'ls va multar no feia dos anys que eren els propietaris dels habitatges. Ara ja els fa, i la regidora de Serveis Socials de Girona, Sílvia Paneque, assegurava ahir que es reiniciarà l'expedient. La decisió s'anuncia un dies després que l'Estat dugués al TC la llei de mesures urgents contra l'emergència d'habitatge i la pobresa energètica. Paneque, acompanyada del defensor del ciutadà de Girona, Ramon Llorente; el degà del Col·legi d'Advocats de Girona, Carles McCragh, i el membre de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) del Gironès, Francisco Martín, va reclamar al govern català que s'afanyi a redactar un nou marc legal per tenir eines per fer pressió efectiva als bancs i grans propietaris a fi que cedeixin habitatges, i un protocol perquè tots els consistoris puguin anar junts en el procés. Llorente va qualificar de “trista, desconcertant i fins i tot indecent” l'acció del govern de l'Estat de recórrer la llei. Va recordar que les empreses energètiques han tingut del 2007 al 2015 uns beneficis de 56.000 milions, mentre que algunes persones no tenen els serveis bàsics que, diu, la Constitució garanteix. Martín va dir que el recurs de l'Estat és “una decisió econòmica, no política”, i va acusar el govern de ser “el més antidemocràtic des de fa molts anys”. Per la seva banda, McCragh va dir que l'advocació estarà al costat de les persones que pateixen aquestes situacions extremes i de l'Ajuntament, en la seva lluita per defensar-los. Paneque va dir que la suspensió ha deixat desemparades a Girona una trentena de famílies en situació d'emergència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona