Economia

economia

empresa

La planta de Hartmann a Mataró dobla la producció

La multinacional alemanya vol proveir el mercat nord-americà de les populars tiretes, que es fabriquen a la ciutat

Pendents de passar la certificació, ja han doblat el personal destinat a R+D

La planta de Hartmann a Mataró doblarà la producció per proveir el mercat nord-americà. La fàbrica que la multinacional té a la capital del Maresme, l'única del grup al país, ja assumeix la producció mundial de les populars tiretes, però ara vol que sigui un referent en la fabricació d'aquests apòsits quirúrgics. “Ja fem productes per als Estats Units des de Mataró, però la idea és que puguem produir més per a aquest país”, explica Marc Pérez Pey, director general de Hartmann a l'Estat espanyol. En aquest sentit, preveu multiplicar per dos la producció actual en un termini de tres anys.

L'estratègia de l'empresa arriba després que l'any passat anunciés una forta inversió de tres milions d'euros en la planta mataronina per introduir una nova línia de fabricació d'apòsits que hauria d'estar enllestida l'any que ve. D'entrada, Hartmann, que l'any passat ja va facturar 107 milions d'euros a l'Estat espanyol i aquest confia a arribar fins als 120 milions, ha doblat el personal que treballa a Mataró en la innovació i el desenvolupament de nous productes, i els ha encarregat tirar endavant noves línies específiques per a aquest mercat. A més, la companyia està preparant la seu de la ciutat per a una primera preauditoria per part de l'autoritat sanitària dels EUA, amb la finalitat de certificar-la.

El mercat més gran

L'americà és el mercat sanitari més important del món, amb un volum de negoci molt més elevat que el de tot Europa. Si el primer pas és entrar en el món hospitalari, el següent serà el sector sanitari a domicili. Amb l'horitzó situat al 2020, la intenció de la multinacional és arribar a la xifra de 200 milions d'euros de facturació amb aquest salt.

La coneguda “fàbrica de les tiretes” treballa a ple rendiment, amb torns durant els set dies de la setmana. La planta exporta actualment un 90% de la producció que es fabrica des de la capital maresmenca i proveeix els mercats espanyol, francès, portuguès i del nord-oest d'Àfrica. Hartmann canalitza les seves vendes a través de farmàcies en un 60% i la resta a través de la xarxa hospitalària.

LA FRASE

Ja fabriquem per als EUA, però volem invertir-hi molt més i produir-hi molt més
Marc Pérez Pey
director general de hartmann a l'Estat espanyol

LA XIFRA

120
milions
d'euros preveu facturar l'empresa Hartmann el 2016, un 12% més que l'any anterior.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia