Economia

política comunitària

economia

Dijsselbloem avisa que hi ha “raons importants” per considerar sancions a Espanya pel desviament del dèficit

De Guindos confia que prevalgui el “sentit comú” i es “reconeguin els mèrits d'Espanya”

El president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, ha assegurat aquest dimarts que hi ha “raons importants” per considerar la imposició de sancions a Espanya i Portugal pel desviament del dèficit. En declaracions a la premsa a l'entrada de l'Eurogrup a Brussel·les, l'holandès ha recordat que “la multa és possible” perquè “està prevista” a les normes europees. La UE examinarà la situació a Espanya i Portugal a principis de juliol, després de les eleccions. El ministre d'Economia en funcions, Luis de Guindos, confia que “el sentit comú” farà que “es reconeguin els mèrits d'Espanya” que, segons ha dit, “ha fet un esforç molt important”.

“La multa és possible, absolutament. Està prevista per les nostres normes, i quan mires la situació actual a Portugal i Espanya, hi ha raons importants per preveure sancions”, ha dit Jeroen Dijsselbloem.

Però el ministre d'Economia en funcions, Luis de Guindos, ha indicat que el proper govern espanyol podria evitar la multa. “El sentit comú indica que Espanya ha fet un esforç molt important en reducció el dèficit públic, per segon any consecutiu reduirem el pes del deute públic en relació a l'economia, i som l'economia gran que més creix, la que més genera feina”, ha insistit als periodistes.

El titular d'Economia ha recordat que a la carta que el president espanyol, Mariano Rajoy, va enviar al president de la CE, Jean-Claude Juncker, es recordava que “el creixement previst per l'economia espanyola, fins i tot el caut, del 2,7% i el 2,4%, portarà de forma automàtica a sortir del braç correctiu de procediment de dèficit excessiu”. Segons De Guindos, cal recordar que “Espanya ha aconseguit un any addicional per reduir el dèficit públic per sota del 3%”.

Luis de Guindos també ha insistit, però, que sigui quin sigui el nou govern espanyol, haurà de seguir les indicacions de Brussel·les. “Les obligacions de complir no deriven d'un govern, deriven del país. Els compromisos han de ser absolutament independents dels governs”, ha recalcat. Segons el ministre d'Economia en funcions, Espanya “està creixent” i els “pitjors ajustos” s'haurien de fer “si l'economia deixa de créixer”. Amb un ritme positiu del PIB, De Guindos fins i tot ha obert la porta a abaixar els impostos. “Sí que hi ha marge per abaixar impostos, sempre que hi hagi creixement econòmic, augmenti la recaptació i es compleixin els objectius de dèficit públic”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sor Lucía Caram i el cantautor Sergi Carbonell, premis Climent Guitart

LLORET de mar
ECONOMIA

Oshkosh compra l’empresa manresana AUSA, de vehicles industrials

MANRESA

Conveni entre la Unió d’empresaris d’hostaleria Costa Brava i Caixabank

GIRONA
Unió europea

La CE demana explicacions a X per haver reduït els moderadors de continguts

barcelona
economia

El PIB català creix un 2,6% al primer trimestre

barcelona

Barcelona, entre les deu ciutats més resilients del món

barcelona
economia

El govern espanyol i els sindicats acorden la reforma del subsidi d’atur sense el suport de la patronal

barcelona
ECONOMIA

El BBVA ja va descartar millorar l’oferta al Banc Sabadell

barcelona
Port de Barcelona

Primeres jornades de portes obertes