Economia

política municipal

empresa

Terrassa vol potenciar la indústria de l'alimentació, la salut i l'òptica

L'equip de govern de Terrassa (PSC-CiU) portarà a aprovació en el ple de demà el pla de desenvolupament industrial de Terrassa, un document “ideològic” i “genèric”, com va admetre el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Miquel Sàmper, que ha de ser “el punt de partida” per “generar un entorn de confiança” per atraure noves empreses que generin nova ocupació de qualitat. Aquest full de ruta, que s'ha d'anar dotant de pressupost en els exercicis vinents, parteix d'una diagnosi elaborada a partir de l'anàlisi d'un miler d'empreses amb una facturació superior als 500.000 euros que també ha permès de detectar tant les fortaleses i les debilitats del sector industrial a Terrassa com també les oportunitat i les amenaces. En aquest sentit, Sàmper va admetre ahir que els grans sectors a desenvolupar estan vinculats a la fotònica i a l'òptica, però també a l'alimentació i a la salut i a les seves indústries auxiliars.

El govern espera que el document tiri endavant perquè asseguren que s'ha fet amb el consens dels agents econòmics, però també amb el màxim consens polític. El pla també alerta del risc de concentrar activitats industrials de menys valor afegit relacionades amb el subsector dels majoristes, distribuïdors, logística, activitats de manteniment i reparacions amb models de negoci de baixos salaris i alta ocupació d'espais, i adverteix de la pèrdua de posicionament a la comarca respecte de municipis amb més valor afegit (Sant Cugat) i més industrials (Rubí). Per aquesta motiu proposa rehabilitar i renovar sòl industrial, aprofitar millors els proveïdors de coneixement relacionada amb oferta formativa (UPC, Escodi, Leitat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia