Economia

Empreses

Saba nova a Grifols

La junta d'accionistes aprova la incorporació de Victor Grífols Deu, fill del president i conseller delegat, al consell d'administració

La farmacèutica destinarà 212,9 milions d'euros al pagament de dividends a partir del dia 7

La nova generació de Grífols demana pas. La junta d'accionistes va aprovar ahir el nomenament de Víctor Grífols Deu, fill del president i conseller delegat de la companyia, Víctor Grífols Roura, com a membre del consell d'administració, de manera que el nombre de consellers s'amplia des dels dotze d'un any abans fins als tretze. És un altre pas en el relleu al capdavant de la multinacional, tercera en la producció de medicaments derivats del plasma al món, i té lloc en un any –segons paraules del president– “de transició”. “Jo estic fent ara el que el meu pare va fer amb mi”, va explicar Víctor Grífols davant la junta d'accionistes d'ahir a Sant Cugat. “Tenim un equip molt ben preparat i no tinguin cap por, que el que hi ha darrere és molt millor”, els va demanar.

El fill i el germà del president del grup, Víctor Grífols Deu i Raimon Grífols Roura, assumiran els càrrecs de consellers delegats solidaris a partir del 2017, any a partir del qual Víctor Grífols pare exercirà de president no executiu del consell.

Víctor Grífols Deu, quarta generació de l'empresa familiar, es va incorporar l'any 2000 a la companyia, on ha dut a terme tasques dins de l'àrea financera. Pel que fa referència a Raimon Grífols, advocat de formació, la seva incorporació és més recent, però formarà tàndem amb el seu nebot, segons la decisió de la companyia.

“Seran com un matrimoni modern en què tots dos porten els nens a escola o fan la compra”, va ironitzar el president del grup, que va explicar, per deixar-ho ben clar, que la direcció i les decisions seran compartides. “Les decisions sempre es prenen en el comitè executiu, que es reuneix cada mes”, segons va assegurar el màxim directiu del grup.

Durant la junta d'ahir, els accionistes van donar suport a la gestió de l'equip directiu i van ratificar els punts de l'ordre del dia. Així, es va acordar repartir un dividend de 0,13 euros bruts per acció amb càrrec als resultats de l'exercici del 2015 a partir del 7 de juny. Aquest dividend, afegit al dividend a compte pagat del desembre del 2015 de 0,175 euros brut per acció (0,35 euros predivisió d'accions) implica destinar 212,9 milions d'euros a dividends a l'exercici 2015, de manera que el grup repartirà prop del 40% del benefici net consolidat entre els accionistes.

Grifols va repassar els ítems més importants dels darrers deu anys, els mateixos anys que fa que va sortir en borsa, i hi va destacar l'evolució recollida en els ingressos (s'han multiplicat per 7,5 fins els 3.935 milions) o en el benefici net (s'ha multiplicat per 20,5, des dels 26 milions de l'any 2005 fins als 532 milions del 2015).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia