Economia

economia

treball

L'estiu propiciarà 220.000 contractes a Catalunya, un 12% més que el 2015

Els cuiners, els cambrers, els ajudants de cuina, els operaris i els dependents són els perfils més buscats

La temporada que d'estiu afavorirà la creació de 220.000 llocs de treball a Catalunya, un 12 % més que en el mateix període del 2015, segons les previsions de la firma de recursos humans Adecco.

Aquesta xifra de llocs de treball convertirà Catalunya en líder a tot Espanya en nombre de contractes tancats a l'estiu, fins al punt que la comunitat catalana, juntament amb Madrid, generaran quatre de cada deu nous llocs de treball.

Barcelona és la província en la qual més contractes se signaran, gairebé 180.000, davant dels més de 18.000 de Girona, que ocuparà la posició número 15 d'un total de 50.

Tarragona, amb més de 15.000 contractes, se situarà en el lloc número 18, mentre que Lleida es quedarà en el 22 amb més de 14.000.

El sector serveis és el principal responsable de la creació d'aquests llocs de treball ja que acapararà el 55% dels nous llocs de treball, vinculats a la campanya turística, seguit de la indústria, que concentrarà un 30%, l'agrícola (14%) i la construcció (1%).

Per àmbits d'activitat, l'hostaleria és la que més ocupació genera, encara que també es crearan llocs de treball a les àrees de logística i transport, distribució i comerç al detall, sobretot a Barcelona. A Girona i Tarragona despuntarà la indústria i a Lleida, l'agricultura.

Els cuiners, els cambrers, els ajudants de cuina, els operaris i els dependents són els perfils més buscats i que es col·locaran millor durant l'estiu.

Adecco assegura que els seus consultors han detectat més confiança per part de les empreses a l'hora de contractar personal extra per cobrir vacances i fer front a una major demanda del mercat durant aquests mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia