Economia

CaixaBank clou el traspàs del BEA i Inbursa

Ven a Critèria els seus paquets

Es bescanvien per accions i 678 milions

CaixaBank ha tancat l'operació per la qual traspassa a Critèria sengles participacions en el banc de Hong Kong The Bank of East Asia (BEA) i el mexicà Inbursa (GFI), d'un 17,3% i d'un 9,01%, respectivament. Així ho va informar ahir l'entitat catalana en un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), en què va especificar que, a canvi, rebrà de Critèria accions del grup financer per valor d'un 9,89% del capital i un efectiu de 678 milions. Aquest últim muntant es finança a través de la mateixa tresoreria de Critèria i també de préstecs bilaterals per valor de 500 milions. D'aquesta manera, Critèria substitueix CaixaBank en l'accionariat del BEA i de GFI, tot i que, com a entitat bancària, CaixaBank continuarà actuant des de la seva condició de soci de totes dues entitats pel que fa a l'activitat comercial.

A més, segons el grup presidit per Isidre Fainé, en cas que es facin inversions en bancs que operin a la zona d'Àsia-Pacífic o Amèrica, tant Critèria com CaixaBank s'han compromès a realitzar-les a través d'aquests socis, tret del cas que GFI no vulgui participar-hi.

L'operació permet a CaixaBank complir amb un dels objectius del seu pla estratègic, que vol situar enguany el consum de capital de les participades minoritàries per sota del 10%, ja que ara queda en un 8,1%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia