Economia

Blanes

Economia

Un ‘Blanes 12' de transició que vol implicar els hotelers

La iniciativa de promoció de la ciutat selvatana se celebra per cinquè any i encara busca la data idònia

Empreses i Ajuntament s'alien per oferir tres dies intensos d'activitats, del 10 al 12 de juny

Amb l'objectiu de promocionar Blanes i el repte d'aglutinar tots els sectors implicats en el turisme, l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez; la regidora de Turisme, Dafne Galvany, i el president de l'Associació de Botiguers Blanes Centre, Lluís Pascual, van presentar ahir la iniciativa Blanes 12. Es farà del 10 al 12 d'aquest mes, és la cinquena vegada que s'organitza, i la tercera en què els hotelers no hi participen (la resta de gremis i sectors turístics hi són representats). Per aquest motiu, en part, l'Ajuntament considera aquest Blanes 12 “de transició”. Deixant de banda els hotelers, la iniciativa aglutina fins a 80 empreses de diferents sectors, i farcirà els tres dies amb 55 activitats de tota mena. El programa es pot consultar al web Blanes12.cat.

Pascual va destacar que l'aliança entre el sector privat i el públic és cabdal perquè iniciatives com aquesta funcionin “i actes com aquests puguin ser normals”. En aquest sentit, Lupiáñez i Galvany van avançar que s'està treballant en un pla de màrqueting: “Volem establir les guies que serviran per potenciar els atractius que tenim i dels quals no sabem treure profit”, va dir Galvany. Com a part del pla, un primer pas ha estat fer reunions amb tots els sectors implicats perquè diguin en què creuen que és prioritari invertir. L'estudi té un cost aproximat de 10.000 euros.

Buscar la data ideal

Els organitzadors de Blanes 12 (l'Ajuntament i l'associació de botiguers) van explicar que la iniciativa s'ha endarrerit una setmana respecte de les dues edicions anteriors per aproximar-se més a la temporada turística i atreure més visitants, però el canvi sembla que no afavoreix tothom, ja que els hotelers al juny ja tenen ple i, per tant, no hi participen. Ho havien fet en les dues primeres edicions, però les dates tampoc els acabaven de convèncer. Malgrat tot, Galvany va explicar que de cara a la pròxima edició es mirarà de trobar una data que casi amb els interessos de tots.

Tres dies farcits

Durant el llarg cap de setmana del 10 al 12, els que gaudeixin de Blanes 12 podran triar entre tota mena d'activitats lúdiques, musicals, culturals i gastronòmiques, la majoria a preus que volten els 12 euros, des d'un àpat (l'oferta de restauració és de les més potents) fins a una jornada de snorkeling i observació marina pel mateix preu. Altres activitats, com ara ser científic per un dia, són gratuïtes. Fins i tot el pàrquing del passeig (SABA) s'ha ajustat als 12 euros per dia. L'oferta d'actuacions estarà repartida en cinc escenaris: les cruïlles dels carrers Muralla i Raval, la cantonada del carrer Muralla i el passeig de Dintre, la plaça d'Espanya, el banc dels músics del passeig de mar i la plaça dels Dies Feiners, on dissabte (dia 11) hi haurà concert i ball amb el grup Mitjanit a partir de les onze de la nit. En l'àmbit artístic, destaca la implicació d'entitats de Blanes, que faran tallers infantils, dansa i música.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona