Economia

Primera casa finançada amb ‘crowdfunding', a l'Escala

L'empresa Inveslar permet a qualsevol persona convertir-se en inversor immobiliari a través d'una plataforma d'Internet

El xalet és un habitatge modular que ha estat instal·lat a cala Montgó

El crowdfunding immobiliari és un sistema d'inversió en línia que permet a qualsevol persona convertir-se en inversor immobiliari a través d'una plataforma d'Internet amb una aportació mínima de 100 euros. L'empresa gironina Inveslar ha instal·lat aquesta setmana a l'Escala (a cala Montgó) la primera casa d'obra nova de tot l'Estat finançada completament mitjançant aquesta singular fórmula de micromecenatge. L'habitatge ja ha estat traspassat al client final i, segons informa Inveslar, els inversors n'han obtingut una rendibilitat del 12,56% en només sis mesos.

Els fundadors d'Inveslar, Carles Serradell, Robert Stoelzaed i Dídac Figueras, expliquen que un dels canvis més significatius que ha experimentat el sector de la construcció en els últims anys és la industrialització de l'habitatge, que té un procés de construcció ràpid i hipotecable, d'aspecte tradicional i que l'empresa gironina Inveslar finança a través d'inversió immobiliària en línia. Per cada projecte l'empresa crea una societat de responsabilitat limitada (SL) i el publica a la seva web per aconseguir atraure els inversors. Una vegada aconseguit el pressupost per fer l'operació inicial, es fa una ampliació de capital de l'esmentada SL i cada participant rep una participació social per cada euro que inverteix. Així augmenten les garanties, perquè cada inversor passa a ser propietari d'una part de l'empresa. Dídac Figueras, responsable de màrqueting i operacions d'Inveslar, declara: “Apliquem la tecnologia a un model de negoci ja existent, ja que Internet ens permet coordinar més socis de forma simultània, i ho fem accessible a tot el món, des de qualsevol lloc i a qualsevol hora.” El xalet de cala Montgó no va ser edificat al mateix terreny on està situat, sinó que va ser construït totalment a la fàbrica, i després traslladat amb tres camions fins a la parcel·la.

Una casa modular

Es tracta d'una casa modular, amb una major optimització en el temps de construcció i amb acabats més precisos. Els materials utilitzats en aquest tipus de construcció són molt més eficients energèticament que els que s'utilitzen en la construcció tradicional. L'habitatge és transportable i hipotecable i l'aspecte que té és el d'un habitatge convencional. Inveslar ja ha fet el salt a Barcelona, centrant-se en operacions de compra per llogar i vendre amb una rendibilitat establerta des de l'inici. Així, els inversors reben dividends mensualment i quan l'habitatge es ven, recuperen la inversió més les plusvàlues. L'empresa ja ha fet la primera ronda d'ampliació de capital –ha estat valorada en més de 530.000 euros–, i està tancant la segona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia