Economia

Turisme

Les companyies de creuers de luxe aposten per fer escala a la badia de Roses

Per primer cop el ‘Silver Cloud' es va ancorar ahir davant del port rosinc amb 288 passatgers a bord que van visitar la vila, el museu Dalí o Girona

El port de Roses va rebre ahir dijous per primer cop l'escala del creuer de luxe Silver Cloud gairebé al 100% de la seva capacitat, amb 288 passatgers majoritàriament nord-americans i britànics i 224 tripulants. Després de l'escala del Saga Pearl II l'abril passat, la visita d'aquests vaixells suposa l'arribada d'un turisme d'elevat poder adquisitiu al municipi i la seva àrea d'influència que ajuda a impulsar econòmicament el territori. Els turistes d'aquest vaixell tenien previst visitar la vila de Roses, el Museu Dalí, a Figueres, el Barri Vell de Girona i les ruïnes romanes d'Empúries, entre altres punts d'interès d'aquesta àrea. El Silver Cloud va arribar ahir a les 8 h procedent del port de Marsella i a les 19 h tenia previst tornar a salpar cap al port de Barcelona, on finalitzarà l'itinerari de deu dies que va iniciar el 17 de juny a Civitavecchia (Itàlia), continuant la ruta pels ports italians de Liorna i Portofino, visitant Montecarlo i seguint fins al port francès de Marsella.

Cobertes per 148 ‘suites'

El creuer Silver Cloud, construït l'any 1994 i reformat l'any 2004, té bandera de les Bahames i pertany a la companyia Silversea Cruises. Aquest vaixell té capacitat per a 296 passatgers que s'allotgen en sis cobertes. Precisament, una de les característiques del creuer és que disposa d'espais generosos, com ara 148 suites àmplies amb terrassa privada i vistes al mar per a tots els turistes.

A més, la companyia ofereix un servei exclusiu i personalitzat als passatgers amb una ràtio d'1,4 passatgers per cada tripulant.

Pel que fa a serveis, aquest creuer disposa de tres restaurants, sis bars, biblioteca, casino, jacuzzi, spa, gimnàs i pista de running, entre d'altres. El Silver Cloud té una eslora de 156,7 metres, una mànega de 21,5 metres i un registre brut de 16.800 tones. La propera escala prevista al port de Roses la farà el creuer Serenissima el dilluns 17 d'octubre.

Trobada a Ucraïna

D'altra banda, aquesta setmana els ports de Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita participen en la 48a Assemblea general de MedCruise (Associació de Ports amb Tràfic de Creuers a la Mediterrània), que se celebra del 22 al 25 de juny, a Odessa (Ucraïna).

Aquesta assemblea ha estat el marc escollit per celebrar 20 anys de MedCruise, un període en què l'associació ha donat suport als ports membres i a associacions del sector, i ha posicionat l'activitat de creuers de la Mediterrània arreu del món.

Durant tres dies, els ports, les companyies de creuers i les destinacions turístiques debatran les línies estratègiques del sector, per promoure plans de millora, formular polítiques comunes, impulsar la col·laboració i crear rutes atractives entre els ports membres de l'associació i les destinacions turístiques.

L'associació MedCruise, creada l'any 1996, té la missió de promoure la indústria de creuers a la Mediterrània i ajudar els seus membres creant oportunitats de desenvolupament professional. Actualment, l'associació la componen 73 membres que representen més d'un centenar de ports del Mediterrani, el mar Negre, el mar Roig i la zona de l'Atlàntic.

LA XIFRA

1,4
passatger
per cada tripulant; és la ràtio de servei exclusiu i personalitzat que ofereix aquest creuer de luxe.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona