Economia

OPINIÓ

Negar l'evidència

Els canvis tecnològics em fan pensar sovint en aquell grup de tres micos asseguts que es tapen la boca, els ulls i les orelles, gestos comparables als que encara fan alguns davant un món canviant. L'evolució sempre s'ha basat en els canvis, no sempre ideals, però que són els que a la fi han fet avançar les societats. I la tecnologia és l'avenç del segle XXI. Certament, provoca unes mutacions molt frenètiques, complicades de seguir i molts cops encara més difícils d'assumir. Però negar aquesta evidència és tancar la porta al futur. El diner ha passat per moltes etapes a la història, fins i tot la de néixer. Perquè el diner no ha existit des de sempre. Primer van ser els bescanvis a través de la sal i
no va ser fins al segle VII aC que es van encunyar les primeres monedes d'or i plata, els patrons valorats llavors –això no ha canviat gens–. El diner ha tingut una llarga vida i ara sembla que ja se n'està preparant el traspàs.

Preparar-se per a aquest canvi és clau, sobretot perquè afectarà tothom i de manera global. Impactarà en tots els sectors de l'economia, també en la privacitat dels ciutadans. Per tant, caldran legislacions estrictes en aquest àmbit i reglaments amb penalitzacions que dissuadeixin al màxim la transgressió de les normes acordades per tots. Però també hem de ser conscients que res eliminarà al cent per cent la il·legalitat que envolta, ara i sempre, el diner. Com no hi ha societat perfecta, no hi ha legislació que talli de soca-rel
les males actuacions. Però no s'ha de témer l'evolució ni el camí cap a un nou model econòmic i social que ara alguns es miren espantats, però que un parell de generacions més enllà viurà amb absoluta normalitat. No es tracta de ser jove o més gran. Els canvis arrelen en mentalitats obertes, valentes i vitals. Dels escribes, a l'e-reader; dels cavalls, als cotxes, els avions, els trens d'alta velocitat i les naus espacials; del pic i pala, als robots humanoides. El progrés, amb millor o pitjor fortuna, tot ho transforma. El diner, també. Més val anar preparant el camí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un centenar de professionals, en la VI Jornada d’Auditoria i Comptabilitat

girona
economia

Arxivada la segona causa contra Shakira per frau fiscal

barcelona
ECONOMIA

Els tractors tallen el centre Tarragona per reclamar una millor gestió de l’aigua

Tarragona
Economia

El BBVA promet reforçar el compromís amb Catalunya en l’opa hostil al Sabadell

madrid
economia

Comença la campanya de l’albercoc al Baix Segre

Seròs
Economia

El BBVA anuncia una OPA hostil per absorbir el Banc Sabadell

barcelona
comerç

Els oficis no troben relleu entre els joves

Barcelona
economia

Biocultura Barcelona arriba al Sant Jordi amb la trenta edició

Barcelona

Sor Lucía Caram i el cantautor Sergi Carbonell, premis Climent Guitart

LLORET de mar