Economia

Municipal

Tordera busca formacions musicals per amenitzar el mercat dels diumenges

S'emmarca en el projecte per reforçar el mercat setmanal com a reclam turístic

Es distribuiran inicialment en sis espais i començaran a l'estiu

El Mercat també s'escolta: música al carrer és la nova iniciativa sorgida de l'Ajuntament de Tordera per reforçar el mercat setmanal dels diumenges com a atractiu turístic. La proposta cultural preveu habilitar un mínim de sis espais a la zona d'influència del mercat per situar-hi formacions musicals que amenitzin l'activitat comercial i generin un valor afegit. El regidor de Promoció Econòmica, Marc Unió (CDC), explica que el govern està en ple procés de captació de músics per poder fer una tria d'aquells que s'adaptin més a les necessitats de la demanda. “No hi ha limitació de gèneres musicals, però sí que es demana que les peces que s'interpretin siguin melòdiques i suaus per no interferir en el normal desenvolupament de les vendes”, comenta. En aquest sentit, s'ha fet una primera crida a centres i escoles musicals locals. “L'objectiu és regularitzar una pràctica que en el mercat ja s'ha donat de forma puntual i que valorem positivament”, assenyala. Els músics podran tocar en solitari, com a grup o formant part d'escoles o projectes educatius, hauran d'acreditar formació o experiència musical i disposar d'un repertori que els permeti d'actuar al mínim una hora. Aquest horari limitat està pensat perquè els intèrprets puguin anar canviant de lloc durant el matí. “L'Ajuntament no pagarà els músics, però aquests podran recaptar diners del públic i vendre material editat original a l'espai habilitat”, precisa Marc Buch, que avança que la intenció és enllestir el procés perquè les actuacions musicals comencin a fer-se realitat a l'estiu. “El mercat de Tordera té encara un gran potencial que volem aprofitar i creiem que l'aposta musical s'adiu molt amb l'aposta per la projecció de l'activitat”, defensa.

LA XIFRA

6
espais
s'habilitaran inicialment en el mercat de Tordera perquè s'hi facin actuacions musicals

Reformular en el futur l'oferta de parades

Un altre dels treballs previstos en el mercat de Tordera per l'Ajuntament és el replantejament general de l'oferta de parades. Marc Unió avança que es tracta d'un procés més llarg, perquè està vinculat a la vigència de les llicències actuals. “Volem obrir-nos a més varietat de parades, introduir elements de qualitat i proximitat i afegir elements complementaris”, especifica el regidor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona