Economia

La Pimec lamenta l'impacte negatiu del Brexit en les exportacions

La patronal catalana de la petita i mitjana empresa adverteix que altres sectors perjudicats seran el turisme i l'immobiliari

La patronal de la micro, petita i mitjana empresa de Catalunya (Pimec) ha lamentat aquest dilluns el futur impacte negatiu del Brexit sobre les exportacions, el turisme i el sector immobiliari català.

Pimec ha recordat en un comunicat que el Regne Unit és el cinquè soci comercial de Catalunya, representant aproximadament el 6% de les seves exportacions i importacions.

De fet, amb unes exportacions per valor d'uns 4.000 milions d'euros i unes importacions de 2.600 milions d'euros el 2015, Catalunya registra superàvit comercial amb el país britànic.

D'una altra banda, Pimec ha destacat que la incertesa que el Brexit genera en els mercats financers està afectant la lliura esterlina, que s'ha situat en el nivell més baix dels últims 30 anys.

Si es consolidés aquesta baixada, encara que segons Pimec és poc probable, els exportadors catalans, el turisme i el sector immobiliari se'n veurien afectats.

En aquest sentit, considera que el Regne Unit és el segon emissor de turistes a Catalunya i registra l'increment més elevat de la despesa dels turistes en el territori català, a la vegada que ha apuntat que aquesta devaluació de la moneda britànica afectaria també a la compra d'immobles per part dels seus ciutadans.

Pimec ha apuntat que no preveu que el Regne Unit renunciï als beneficis de la lliure circulació de mercaderies i ha assegurat que el més probable és que el país torni a l'Associació Europea del lliure Comerç (EFTA), que va abandonar el 1973 per ingressar en la Unió Europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia