Economia

La internacionalització i la recerca, reptes de futur de l'Institut Català del Suro

L'ICSuro va celebrar ahir a Palafrugell l'acte central de commemoració del 25è aniversari

El sector remunta la crisi i n'està sortint “reforçat”

L'èxit de l'Institut Català del Suro (ICSuro) es mesura per “l'èxit dels seus integrants”: una indústria surera més potent, exportadora i internacional; un sector forestal que creix pel que fa a producció i un territori amb més turistes i més tradició surera. “L'èxit de l'ICSuro es mesurarà en aquest sentit i existirem sempre que puguem fer front a les demandes del sector”, va explicar ahir el director de l'ICSuro, Albert Hereu, durant la celebració de l'acte central del vint-i-cinquè aniversari de l'entitat, que va ser presidit per la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret. En la presentació, Hereu va explicar algunes fites de l'aniversari i va llançar alguns reptes de futur tant de la institució com del sector, donant una visió del passat, present i futur de l'ICSuro. “La recerca, la normalització, la valoració del suro català i la internacionalització són els reptes de futur de l'Institut Català del Suro”, va dir.

Per la seva banda, Serret va traslladar l'aposta decidida d'Agricultura i la Generalitat per continuar donant suport a aquest organisme com a eix vertebrador de tota la cadena de valor del sector surer català.

Surt de la crisi

El sector surer “ara surt de la crisi mundial” i, segons Hereu, en surt “reforçat”. “És un sector que els anys de crisi ha apostat per la innovació, la recerca i l'optimització de processos i, sobretot en l'àmbit industrial. s'han fet els deures”, assegura el director de l'ICSuro. A la demarcació actualment hi ha 30 empreses que facturen 170 milions d'euros i donen feina a 550 treballadors. La indústria surera es concentra a l'Empordà, el Gironès i la Selva, que produeixen 2.700 milions de taps l'any –el 30% de taps per a vins tranquils, el 65% per a cava i el 5% per a altres productes–. La superfície de suro a Catalunya és de 80.375 hectàrees.

En l'acte d'ahir, que es va fer a la seu de l'ICSuro a Palafrugell, també hi van assistir la directora general de Forest, Montse Barniol; la directora dels serveis territorials d'Agricultura a Girona, Elisenda Guillaumes, i membres de la junta directiva de l'ICSuro i personalitats representatives d'institucions i entitats vinculades al sector surer i vitivinícola. Durant l'acte es van visitar les instal·lacions i el laboratori Cork Center, centre de referència internacional en controls de qualitat per a la indústria surera, vitivinícola i alimentària.

LA XIFRA

30
empreses
sureres, situades a l'Empordà, el Gironès i la Selva, facturen 170 milions d'euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona