Economia

Manresa descarta la gestió municipal del Puigmercadal

L'Ajuntament prorroga l'actual concessió per als tres mesos vinents i prepara el concurs per a una nova adjudicació

L'Ajuntament de Manresa prorrogarà l'actual concessió del mercat municipal del Puigmercadal durant els tres mesos vinents amb la idea de guanyar el temps necessari per publicar el plec de clàusules que regularà el concurs per trobar nou gestor. D'aquesta manera, l'equip de govern (CDC i ERC) descarta la possibilitat de remunicipalitzar el mercat, una opció que havia demanat la CUP (a l'oposició) i que agradava a la majoria de paradistes.

Segons han detallat fonts de l'Ajuntament, el plec s'aprovarà per junta de govern al juliol amb l'objectiu que l'adjudicació es pugui dur a terme passat l'estiu i que el titular de la nova concessió administrativa pugui començar a treballar el darrer trimestre de l'any.

Actualment, dotze de les 39 parades que té el Puigmercadal i els set locals comercials de l'altell no tenen activitat. Representen el 41,30% de la superfície comercial de l'històric mercat, que ha anat deixant enrere els seus anys d'esplendor, concentrats en la dècada dels noranta, quan el recinte —inaugurat el 1987— era un fort referent comercial a tota la comarca.

En un debat organitzat per la CUP al febrer, els paradistes es van pronunciar a favor de la remunicipalització: “És l'oportunitat de fer un projecte nou per encarar el futur, per tornar a començar treballant junts: Ajuntament i paradistes.”

De moment, però, l'Ajuntament descarta el canvi de model i opta per fer un nou plec de clàusules que faci el producte més atractiu i que asseguri que el nou concessionari introdueixi les millores que calen per promocionar el mercat. Paral·lelament, l'Ajuntament continua amb la inversió en obres amb una partida de 110.000 euros enguany que s'afegeix a les intervencions que es van fer l'any passat. En dos anys, s'ha renovat l'enllumenat interior i s'ha refet el paviment. Aviat s'adequaran els serveis públics de la planta altell.

LA XIFRA

41,30%
de la superfície
comercial no té activitat: 12 de les 39 parades i els set locals de l'altell estan tancats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia