Economia

ECONOMIA

Banyoles vol ser destinació turística familiar

L'Ajuntament manté converses amb la Generalitat i comença a donar facilitats als establiments del ram perquè puguin millorar la seva oferta

Els esportistes i els grups familiars són els principals clients del sector turístic de Banyoles. Pensant en el primer col·lectiu, la ciutat de l'estany ja va aconseguir ser declarada destinació turística esportiva, un segell que atorga la Generalitat i que ajuda a consolidar el municipi com a referent en aquest tipus de visitant. Respecte del segon, s'està treballant amb l'administració –va indicar ahir la regidora de l'àrea econòmica, Joana Vilà– per obtenir el segell equivalent: destinació turística familiar. Mentrestant, el consistori té a punt una bateria d'iniciatives amb les quals vol ajudar els establiments del ram a complir els requisits.

La primera és una línia de subvencions per a obres o adquisicions de material que millorin o modernitzin les instal·lacions, adreçades també a comerços que no siguin del ram del turisme. La convocatòria es publicarà aquest mes. L'ajuda serà de la meitat del pressupost, fins a un màxim de 2.000 euros.

Inicialment la partida és de tan sols 6.000 euros, però si hi ha prou demanda l'any vinent s'ampliarà, va dir Vilà.

LA XIFRA

2.000
euros
és la quantitat màxima que atorgarà l'Ajuntament per cada projecte subvencionat.

De moment, només a la costa

A tot Catalunya hi ha tan sols 22 indrets distingits amb el segell de destinació de turisme familiar. D'aquests, set són a les comarques de Girona, tots situats a la Costa Brava: Blanes, Calonge-Sant Antoni, Castell-Platja d'Aro, Lloret de Mar, Roses, Sant Feliu de Guíxols i Torroella-l'Estartit.

A curt termini està previst que se n'hi afegeixin cinc més: La Molina-Masella (terme d'Alp), la Vall d'en Bas, Sant Pere Pescador, la Vall de Núria i Vallter 2000.

Per obtenir el segell –i mantenir-lo– cal complir diversos requisits, com ara oferir serveis adreçats expressament a les famílies; disposar d'unes instal·lacions pensades per a la mainada i també d'unes mesures de seguretat més rigoroses; una àmplia programació d'activitats per a nenes i nens o un accés fàcil als programes de serveis i activitats, que permeti simplificar la planificació de l'estada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia