Economia

TURISME

Els hotels gironins, amb reserves del 80% al juliol

La segona quinzena d'aquest mes que acabem de començar és quan hi haurà més ocupació

El sector preveu que la temporada turística serà bona i bastant semblant a la de l'any passat

Els hotels de les comarques gironines comencen l'estiu amb una ocupació del 74,5% a la Costa Brava centre, una xifra que anirà creixent a mesura que vagi avançant l'estiu, i arribarà al 82% la segona quinzena de juliol. Així doncs, el sector és optimista i espera, segons preveuen els associats a la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, una temporada turística bona i bastant semblant a la del 2015, en què l'ocupació es va tornar a enfilar. En general, l'ocupació d'aquest mes de juliol serà més alta a partir del dia 15 que no pas a l'inici de mes, “seguint la tendència dels darrers anys”. Durant les dues primeres setmanes d'aquest mes de juliol, als hotels i allotjaments agremiats repartits de nord a sud de la Costa Brava s'esperen ocupacions d'entre el 60% i el 74,5%. A l'interior de la Selva i la Garrotxa es preveuen ocupacions del 47% i el 51%; a Girona ciutat i rodalia, del 54%; a la Cerdanya, del 46%, i al Ripollès, del 50%.

Si es miren les previsions de la segona quinzena, que evidentment sempre poden créixer amb reserves de darrera hora, a la Costa Brava nord s'esperen ocupacions del 70%; a la Costa Brava centre, del 82%, i a la Costa Brava sud, del 73%. A la Selva interior i la Garrotxa els percentatges pugen fins al 53% i el 60%, i a Girona ciutat i rodalia, fins al 59%. Però al Ripollès es manté invariable i a la Cerdanya baixa lleugerament al 44%.

Pel que fa als turistes, el perfil varia lleugerament depenent de la procedència. Amb els de proximitat, solen ser parelles de mitjana edat i famílies procedents de Barcelona i l'àrea metropolitana. Pel que fa als estrangers, són parelles d'uns 60 anys, si bé també hi haurà famílies. Arribaran a la demarcació sobretot francesos, alemanys, anglesos i russos.

LA XIFRA

68%
de les reserves als hotels
es reben directament (telèfon, web i fax), i el 32% es fan a través d'operadors turístics.

Els càmpings esperen seguir creixent

Després de set anys de pèrdua de clients, l'any 2015 l'ocupació va pujar un 3%, una xifra que el sector espera que sigui més alta aquest estiu. “Els indicadors ens marquen que serà una bona temporada”, va manifestar a ACN el president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra. Malgrat l'optimisme inicial, Gotanegra reconeix que encara hi ha moltes places lliures perquè molta gent espera fer la reserva a última hora. En canvi els bungalous i habitatges mòbils estan quasi tots plens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona