Economia

Revisen les oficines de Google a Madrid per elusió fiscal

Inspectors de l'Agència Tributària escorcollen centres del cercador

Pla de la UE contra el desviament d'impostos

L'Agència Tributària va escorcollar ahir dues seus del cercador d'internet Google a Madrid en el marc d'una investigació per elusió fiscal, segons fonts properes a l'operació. Efectius de l'Agència Tributària van personar-se a primera hora del matí a les oficines de Google a la Torre Picasso de Madrid, i també al campus que té la companyia al centre de la capital.

El jutge del contenciós administratiu número 29 de Madrid va autoritzar l'entrada i l'escorcoll de les oficines del Grup Internacional Google, després d'una petició de l'Agència Tributària del 27 de juny passat. Les mateixes fonts van assenyalar que l'actuació del jutjat en aquest assumpte s'esgota en l'acte d'escorcoll i no té previst fer cap tipus d'actuació més, ja que es tracta d'una investigació que porta a terme la mateixa Agència Tributària.

Per la seva banda, la companyia va assenyalar en un comunicat que està cooperant amb les autoritats espanyoles per “respondre a totes les seves preguntes”, com fa “sempre” l'empresa. Google també va afirmar que compleix la legislació fiscal espanyola, de la mateixa manera que fa en tots els països on el grup és present.

L'escorcoll de les oficines de Madrid es fa un mes després que les autoritats franceses es personessin a les oficines centrals de Google a París en el marc d'una investigació semblant. L'administració tributària francesa reclama gairebé 1.600 milions d'euros en impostos a la companyia per la seva enginyeria fiscal.

La lluita contra l'enginyeria fiscal és també un tema central per a la UE, que ultima canvis en la seva legislació per endurir la seva posició i evitar que les grans empreses es beneficiïn de les disparitats entre sistemes tributaris dels estats amb l'objectiu de reduir les seves obligacions fiscals.

De fet, els estats membres van arribar la setmana passada a un acord sobre les noves normes que pretenen combatre l'evasió fiscal, mitjançant mesures que intenten evitar l'erosió de la base imposable o la transferència de beneficis. En aquest camp, el Regne Unit va aprovar l'any passat la coneguda com a taxa Google, un impost que grava el volum de vendes d'una multinacional en un país.

LA XIFRA

1.600
milions d'euros reclama l'administració tributària de França a Google per enginyeria fiscal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Foment de Treball, constructors i promotors critiquen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona