Economia

ECONOMIA

Un 97,49% dels alumnes gironins aproven la selectivitat

Girona és la demarcació amb el tant per cent més alt d'aprovats de Catalunya i la que té la nota mitjana més alta de les proves d'accés a la universitat del país, amb un 6,69

Un 97,49% dels alumnes de les comarques gironines que es van presentar a les proves d'accés a la universitat (PAU) van aprovar-les. Així doncs, la demarcació de Girona és la que concentra el tant per cent més alt d'aprovats de Catalunya –que és del 97%– i la que ha aconseguit una nota mitjana lleugerament més alta, amb un 6,699, quan la mitjana del país és de 6,64. Juntament amb la nota de l'expedient de batxillerat, la nota mitjana d'accés a la universitat dels estudiants que han fet la selectivitat de la demarcació de Girona ha quedat en un 7,02, una nota lleugerament inferior a la mitjana catalana, que és de 7,03. A les comarques gironines es van presentar a les PAU un total de 2.513 alumnes i les van aprovar 2.450.

La nota més alta de la demarcació i la segona de tot Catalunya correspon a un alumne dels Maristes de Girona, David Ramírez Saco, que ha aconseguit la nota de 9,70. És el segon any consecutiu que un alumne dels Maristes de Girona obté la nota més alta de la demarcació i curiosament també la segona més alta de Catalunya.

Enguany hi ha 420 alumnes catalans, 248 noies i 172 nois, que rebran la distinció que atorga el govern de la Generalitat als estudiants amb una nota igual o superior a 9 en la fase general de les PAU. L'acte de lliurament tindrà lloc el 18 de juliol que ve a Barcelona. David Ramírez també serà rebut per l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, en un acte que se celebrarà a l'Ajuntament el 5 de juliol.

Per comarques, destaca el Ripollès, on s'hi van presentar 59 alumnes i van aprovar tots amb una nota mitjana de 6,53. També la Garrotxa, que dels 184 alumnes només en va suspendre un i van obtenir una nota mitjana de 6,78, o el Pla de l'Estany, que dels 121 alumnes que van fer les proves en van aprovar un total de 120, amb una nota mitjana de 6,78.

De la resta de comarques, l'Alt Empordà, el Baix Empordà i el Gironès estan per sobre de la mitjana d'aprovats gironina, amb un 97,73%, un 97,66% i un 98,59%, respectivament. La Cerdanya va tenir un 96,43% d'aprovats i la Selva, un 96,24%.

(Mes informació a les planes 50 i 51).

LES XIFRES

100%
dels alumnes
del Ripollès que es van presentar a les PAU van aprovar.
7,02
és la nota mitjana
d'accés a la universitat dels alumnes gironins, una nota lleugerament inferior a la del país.

“Confiava entrar, però no m'esperava la millor nota”

“Encara no m'ho crec. Confiava poder entrar a la carrera, però no m'esperava treure la millora nota de la demarcació.” Així de sorprès es mostrava ahir David Ramírez, l'estudiant gironí de 18 anys que ha tret la millora nota a la selectivitat de les comarques gironines. Amb un 9,70, les assignatures d'anglès, català i ciències de la terra són les que millor li van anar –va treure un 10 en cada un dels tres exàmens–. En el d'història d'Espanya va treure un 9,5 i en castellà va aconseguir un 9. Ramírez va explicar que sempre ha tingut bones qualitats per als estudis i que des dels catorze o quinze anys té clar que vol fer medicina. “La mare és infermera i és una professió en la qual em veig treballant molts i molts anys”, assegura Ramírez, que comenta que en la decisió també hi ha influït el fet que el seu germà tingui un trastorn autista. Comenta que ara encara dubta si estudiar la branca de neurologia per poder ajudar en la malaltia del seu germà o medicina esportiva, perquè, igual que al seu pare, els esports li agraden molt.

És per això que, segons explica, des del primer curs de batxillerat tenia clar que havia d'esforçar-se al màxim per aconseguir els seus objectius. Ha escollit estudiar medicina a la Universitat de Girona, per la proximitat geogràfica –ell viu a Girona ciutat– i pel sistema d'aprenentatge. “És una universitat que utilitza un mètode basat a solucionar problemes i t'has de buscar la vida”, assegura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia