Economia

La Confederació de Comerç, en preconcurs

Acumula un deute de dos milions d'euros i ha acomiadat la meitat de la plantilla

El dia 11 es reunirà la junta

La Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) va presentar el 20 de juny passat un preconcurs de creditors per fer front al deute de més de dos milions d'euros arran de la gestió de l'antic secretari general de l'entitat, Miquel Àngel Fraile, destituït a finals del mes de maig passat.

La presidenta de l'entitat i actual secretària general, Maria Rosa Eritja, va explicar ahir que estan intentant “posar negre sobre blanc” la situació que s'han trobat, que va definir com a “molt difícil”. “Hi estem treballant molt i ha estat una situació que ens ha agafat de sorpresa”, va assegurar ahir a aquest diari.

La junta directiva de la confederació es reunirà el dilluns 11 de juliol per tractar aquesta qüestió i té tres mesos “de treball intens” per reconduir la situació i escapar-se del concurs de creditors.

La CCC va destituir el secretari general de l'entitat, Miquel Àngel Fraile, que feia més de 30 anys que era a la institució, en haver “perdut la confiança en la seva tasca perquè els comptes dels darrers exercicis es van tancar amb pèrdues”, segons van assegurar en un comunicat enviat als mitjans a principis de juny. Tot indica que el directiu hauria falsejat documents i maquillat la situació de l'entitat, que acumulava pèrdues majors de les declarades en els últims exercicis.

L'entitat ha reduït la plantilla a la meitat, des dels 22 treballadors fins a un total d'11, dels quals Fraile ja va acomiadar-ne sis abans de ser destituït i tres més van marxar de manera voluntària en trobar una altra feina. Eritja va explicar ahir que els primers indicis de mala gestió els van conèixer perquè no s'havia pagat als treballadors la nòmina del mes de desembre i, malgrat que s'hi està treballant, la plantilla encara continua sense cobrar.

“Ha estat una sorpresa perquè en tots aquests anys no havíem tingut cap indici d'alarma”, va dir Eritja, que va assumir la presidència de l'entitat el juny de l'any passat, en morir Pere Llorens.

LA XIFRA

2
milions d'euros
és el forat econòmic que hauria quedat de la gestió de l'anterior secretari general.

Les rebaixes facturaran 800 milions, un 5% més

El petit i mitjà comerç català espera facturar en la campanya de rebaixes d'estiu, que es va iniciar ahir oficialment, uns 800 milions d'euros, la qual cosa representa un augment d'entre el 3% i el 5%, gràcies a l'arribada del bon temps i a la recuperació de la confiança dels consumidors.

La presidenta de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Rosa Maria Eritjà, va assegurar que, en cas de confirmar-se les previsions, seria la primera repuntada en la facturació d'estiu després de vuit anys de caigudes.

Segons va recordar ahir Eritjà en roda de premsa, la campanya d'estiu del 2015 es va tancar amb una caiguda de les vendes d'entre un 5% i un 10%, malgrat les expectatives positives inicials, per la qual cosa es va estimar més pecar de previnguda.

La Confederació Catalana de Comerç estima que la despesa mitjana per persona se situarà entre els 115 i els 135 euros, que es destinaran bàsicament a roba, calçat, complements i llar.

Els mesos de maig i juny han estat fluixos per un temps advers i un context sociopolític incert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia