Economia

Els afectats pel cas de la cooperativa cobraran a l'agost

L'entitat agrícola retornarà en primer terme el 40% dels saldos creditors

Els afectats per la fallida de la Cooperativa Agrícola de Cambrils començaran a recuperar una part dels estalvis retinguts a partir del 5 d'agost. A partir d'aquell dia s'iniciarà el desemborsament de les quantitats corresponents al 40% dels saldos creditors, més les anualitats corresponents als anys 2025 i 2026 incloses en l'acord de refinançament de l'entitat, aprovat el mes de març passat.

Aquesta decisió es va prendre abans-d'ahir en una reunió de treball entre totes les institucions implicades i després de confirmar la disposició d'un total de 15 milions d'euros en recursos, 10 dels quals provenen d'un préstec de l'ASC, que disposa d'un aval de fins al 75% atorgat per la Generalitat. Un altre préstec participatiu, en aquest cas de 3 milions i atorgat per Avançsa, a banda d'una sèrie de préstecs de capitalització de l'ICF i de 2 milions més de la subrogació d'una part de la cartera creditícia de l'extinta secció de crèdit, garanteixen aquest primer pagament.

L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, va afirmar: “S'ha assolit un repte necessari, que és que les persones afectades comencin a cobrar els seus diners.” L'alcaldessa hi va afegir que cal, però, que totes les parts afectades continuïn treballant per aconseguir que els impositors recuperin els seus estalvis i, alhora, que la cooperativa superi la situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia