Economia

Banc Sabadell descarta un impacte important del ‘Brexit' als comptes

L'entitat, que guanya un 20,7% més fins al juny, mantindrà l'estratègia al Regne Unit

La morositat cau fins al 6,8% i torna a créixer l'estoc de crèdit

“Al Regne Unit el que ens preocupa és fer la migració i tenir la plataforma que necessitem per fer el salt i atreure les pimes”, afirmava ahir contundent el conseller delegat del Banc Sabadell, Jaume Guardiola, durant la presentació dels resultats semestrals. En espera de saber com evoluciona la negociació amb la Unió Europea, l'entitat descarta un impacte en els comptes per la seva exposició a través del TSB, tot i que Guardiola accepta un efecte negatiu sobre el ritme de creixement del PIB anglès i sobre el mercat laboral, el que es podria recollir en una menor atracció de crèdits o en l'augment de la morositat, “però seran conseqüències petites”.

L'entitat va tancar la primera meitat de l'any amb un increment del benefici net atribuït del 20,7%, fins als 425,3 milions d'euros, i el marge d'interessos va escalar fins als 1.942,5 milions d'euros, un 49,5% més.

La ràtio de morositat ha continuat la via decreixent i s'ha situat en el nivell més baix des del 2012, en el 6,83% en termes de grup, arran de la reducció contínua d'actius dubtosos en el segon trimestre. Les provisions en el període arriben als 901,8 milions d'euros, un 48,4% menys. Aquí s'inclouen uns 350 milions d'euros per absorbir l'impacte de la nova circular del Banc d'Espanya que entrarà en vigor a l'octubre.

Al descens de la morositat i les menors provisions s'uneix que l'entitat ha incrementat, per primer cop des del 2012 l'estoc de crèdit, concretament un 0,8%.

Els ingressos per comissions van pujar un 15,3% interanual i destaca l'increment dels ingressos per comissions de fons d'inversió, comercialització de fons de pensions i assegurances i gestió de patrimonis.

Respecte a aquest punt, Guardiola va anticipar una pujada de les comissions, com una “alternativa lògica” a la menor rendibilitat per un escenari de tipus d'interès baixos: “Però aquest és un moviment que cal saber explicar molt bé i tenir clar que això ho farem en un entorn molt competitiu”, hi va afegir.

Els comptes semestrals recullen també l'activitat comercial del grup a Mèxic: “A mitjà termini ha de ser un eix clar per al creixement del banc”, va destacar Guardiola.

El conseller delegat del banc també va destacar que dos terços de les noves hipoteques es contracten ja amb tipus fixos (aquestes representen ara un 15,2% del total de la cartera) i va pronosticar que a principis del 2017 l'entitat marcarà el punt d'inflexió per al creixement de la cartera d'hipoteques per les noves entrades. Les expectatives del banc per al conjunt de l'exercici són obtenir uns beneficis del voltant dels 800 milions d'euros.

LA FRASE

Esperem unes conseqüències petites dels efectes del ‘Brexit' sobre el nostre negoci
Jaume Guardiola
Conseller delegat banc sabadell

LA XIFRA

901,8
milions d'euros
és el volum de provisions que ha fet en el primer semestre, un 48% menys.

Un nou pla estratègic per afrontar els tipus baixos

L'entitat financera que presideix Josep Oliu prepara un nou pla estratègic, que podria tenir a punt per presentar al febrer i que tindrà com a objectiu preparar el banc per garantir la rendibilitat en un escenari de tipus d'interès baix que es preveu llarg.

Ahir, Jaume Guardiola no va voler avançar cap detall d'aquest nou full de ruta però es va mostrar confiat en la capacitat del banc per mantenir el marge perquè, va dir, “no hem estat agressius en preus, ens està creixent el crèdit relacionat amb les pimes i el consum, i estem veient una recuperació de balanç”.

El pla estratègic també preveurà l'estratègia de l'entitat respecte de la xarxa d'oficines —un 85% de les operacions es fan a través d'altres canals—, tot i que Guardiola va evitar de nou anticipar qualsevol impacte sobre possibles tancaments. En tot cas, el conseller delegat del banc va deixar clar que el canvi no serà immediat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona