Economia

Municipal

Vilassar de Mar obre els comptes als veïns

L'Ajuntament endega un procés participatiu per decidir la meitat de la inversió prevista per enguany

L'Ajuntament de Vilassar de Mar ja ha endegat per primer cop un procés participatiu per obrir el pressupost municipal d'enguany i decidir la destinació de fins a 92.000 euros, la meitat de la partida prevista per a inversions. Fins al 5 de setembre, els grups polítics, les entitats i la ciutadania en general podran presentar les seves propostes i els membres de la comissió que s'ha constituït per aquest objectiu i que està integrada per un representant de cada grup municipal en farà la selecció.

La regidora d'Atenció i Participació Ciutadana, Raquel Zamora (ERC), va destacar el consens polític que hi ha al voltant d'aquesta iniciativa, que pretén fomentar “la cultura participativa”, però també “detectar les necessitats reals de la gent”. “És una manera que els veïns també coneguin el preu de les coses i el funcionament de l'administració pública”, va afegir-hi. Entre les condicions que s'han establert destaca el fet que els projectes no poden superar els 50.000 euros, però també que siguin propostes viables, ja que la intenció, segons explica Zamora, és poder adjudicar-los abans d'acabar l'any.

Un cop feta la tria i la valoració per part dels tècnics, la intenció de l'Ajuntament es fer una votació popular, a la qual podran accedir tots els vilassarencs de 16 o més anys. La consulta està previst portar-la a terme el 4, el 5 i el 6 de novembre. La regidora assenyala que aquesta prova pilot neix amb la voluntat que tingui continuïtat i que amb vista als anys vinents es pugui millorar i ampliar. A més, per facilitar les consultes s'ha creat una oficina que de forma presencial atendrà els dubtes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia