Economia

Llum verd del ple d'Olot a la nova agència de promoció econòmica

Culmina cinc anys de negociacions per aplegar tots els ens que fins ara han treballat en aquest àmbit a la Garrotxa

El ple dissol el seu organisme

El ple d'Olot va donar ahir llum verd a la creació i constitució del consorci Dinàmig, Agència de Desenvolupament i Innovació de la Garrotxa, que acaba el procés iniciat fa cinc anys d'aglutinació de tots els ens garrotxins que fins ara s'han dedicat a treballar pel desenvolupament econòmic. Hi van donar suport el govern, CiU i el PSC, i ERC i Olot en Comú, a l'oposició. La CUP hi va votar en contra. En el mateix ple es va acordar la dissolució de l'organisme autònom en aquest àmbit de l'Institut Municipal de Promoció d'Olot.

Estanis Vayreda va explicar que els precedents de l'agència són els exemples d'èxit dels consorcis garrotxins d'Acció Social i de Salut Pública i Medi Ambient. Va informar que Dinàmig promourà la col·laboració entre administracions i entre el sector públic i el privat, que aposta per superar el concepte de municipi, que ha establert mecanismes de transparència i ha creat òrgans específics per impulsar l'agilitat en les actuacions i que treballarà pel consens territorial i polític a través d'una junta territorial de nova creació.

El regidor hi va afegir que la nova agència aposta també per l'especialització, la proporcionalitat tant en qui pren decisions com en el finançament, i, finalment, per implantar el principi de la generositat limitant les petites parcel·les de cadascuna de les administracions participants.

Xevi Garcia (Olot en Comú) va destacar que hi hagi representació de tots els grups de l'oposició, tot i que va reclamar a la junta territorial la presència d'agents socials per detectar problemàtiques i prioritats que ara no es detectaran. Lluís Rubió (CUP) va remarcar que l'agència marca una línia política que no és la de la CUP. Sí que va agrair que hi puguin participar tots els grups de l'oposició i va lamentar que no hi siguin altres agents com els sindicats o la xarxa de decreixement, per posar alguns exemples, i que no quedi clar el repartiment a la junta territorial entre la representació de l'àmbit públic i el privat. A més, va dir que no comparteixen el model gerencial fixat i la poca concreció dels percentatges d'aportació econòmica dels participants, entre altres coses.

Josep Quintana (ERC) va qualificar d'interessant que Olot i la resta de la Garrotxa vagin plegats. A ERC, segons ell, li interessa que l'agència sigui una eina útil, creativa i ha convidat a ser ambiciosos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona