Economia

Economia

CaixaBank guanya 638 milions fins el juny, un 10% menys per la integració de Barclays

La ràtio de morositat de l'entitat cau fins el 7,3%, gairebé dos punts percentuals per sota de la mitjana del sector

CaixaBank ha guanyat 638 milions d'euros aquest primer semestre, cosa que suposa el 9,9% menys que el mateix període de l'any passat. El resultat de CaixaBank continua llastrat pels impactes extraordinaris associats a la integració de Barclays. L'entitat presidida per Jordi Gual arriba aquest resultat després d'unes dotacions per pèrdues per deteriorament d'actius de 912 milions d'euros, que baixen significativament un 36,6% en relació amb l'any passat. La millora de l'escenari econòmic que afavoreix la reducció de les dotacions per insolvències també ajuda a què la ràtio de morositat ''acceleri'' la seva correcció a la baixa i se situï en una taxa del 7,3% cosa que la deixa gairebé dos punts per sota de la mitjana del sector.

El marge brut arriba fins els 4.049 milions d'euros, l'11,3% menys que l'any passat, que hauria estat del -2,5% sense considerar els costos derivats de la integració de Barclays i els costos associats a l'acord laboral del primer semestre del 2015 i a les dotacions més baixes per insolvència que han estat de 609 milions d'euros, el 56% menys que l'any passat. El marge brut obtingut en el segon trimestre si es compara amb el primer trimestre millora un 10,7%.

El marge d'interessos, que mesura l'activitat bancària, s'ha situat en el primer semestre en 2.041 milions d'euros, amb una caiguda del 10,1% en relació amb el mateix període de l'any passat. En aquesta línia del compte de resultats s'arriba aquest resultat després de l'impacte de les clàusules sòl de les entitats absorbides en els últims anys per CaixaBank.

Finalment, el marge d'explotació obté en la primera part del any 2.047 milions d'euros, amb un increment del 3,9% que s'enfila fins el 22,7% més si es compara el segon trimestre amb el primer trimestre d'aquest any.

El crèdit manté la seva línia ascendent dels últims trimestres i al juny se situa en 208.486 milions d'euros, amb un increment de l'1%. La cartera sana de l'entitat augmenta l'1,6% en comparació amb el mateix període de l'any passat. Aquesta bona evolució del crèdit ve donada per una forat activitat de crèdit nou que en el segment de les hipoteques creix el 46% en el semestre, el consum que augmenta el 58% i el destinat a empresa que s'incrementa el 24%.

L'activitat comercial de l'entitat ha fet que els recursos de clients pugin fins els 304.465 milions d'euros, amb un augment del 2,7%

El resultat abans d'impostos se situa en 888 milions d'euros, el 59,4% més que l'any passat. L'impacte de Barclays en el primer semestre, que té una component bàsicament fiscal, resta recursos en aquest resultat fins deixar un benefici inferior al de l'any passat.

La línia del compte de resultats que recull les pèrdues per deteriorament d'actius financers i altres puja fins als 912 milions d'euros, amb una reducció significativa del 36,6% en relació amb l'any passat. Aquesta reducció és especialment notable en la partida de dotacions per insolvències que es redueix en un 56%.

En aquest primer semestre també s'inclou en la línia d'altres dotacions per deteriorament el registre de 160 milions d'euros destinats a cobrir els recursos necessaris per complir amb l'acord de prejubilacions assolit a l'abril d'aquet any.

Un escenari econòmic de recuperació que ha fet baixar les dotacions per insolvències també ha tingut un impacte en la ràtio de morositat que ''accelera'' la seva caiguda fins a situar-se al juny d'aquest any en el 7,3%, més de dos punts per sota de la mitjana del sector (9,8%). Sense les xifres del crèdit promotor aquesta taxa queda en el 6%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia