Economia

Comerç

Els comerciants gironins augmenten un 3% les vendes en les rebaixes

Ja han començat les segons rebaixes

Es poden trobar descomptes d'entre el 50% i el 70%

La roba, les sabates i l'electrònica encapçalen les vendes

Els comerciants gironins ja fa dies que han penjat els cartells de segones rebaixes i les vendes van al ritme esperat. “Complim les previsions que havíem fet al principi de la campanya de créixer un 3%”, assegura el president de l'agrupació de comerciants Girona Centre Eix Comercial, Josep M. Noguer. El gros de les vendes, però, va ser durant la primera quinzena de juliol i ara “les vendes es mantenen a un ritme més tranquil” i no s'espera, ara per ara, que augmentin. La culpa, segons assegura Noguer, és que el turisme aquest mes de juliol ha fallat una miqueta “perquè hi ha hagut el futbol i la gent es queda a casa seva” i la calor provoca que molts turistes prefereixin la platja abans que la ciutat.

Si a principi de la campanya de rebaixes els descomptes que es podien veure a les botigues eren d'entre el 20 i el 50%, ara ja hi ha alguns aparadors que llueixen el 70%, però només en algunes peces de roba, i ja hi ha algunes botigues que ja tenen “algun apartat amb roba d'hivern”. “El turista que ve a la demarcació aprofita el viatge per comprar la roba d'hivern aquí”, manté Noguer, que assegura que el principal turista que visita la ciutat és el francès per proximitat i l'anglès.

A l'Espai Gironès de Salt, les vendes creixen encara més que entre el petit comerç. Segons el gerent del centre comercial, Pau Jordà, calculen que aquest mes l'hauran acabat amb un 3% o fins i tot un 4% més de visitants que en les rebaixes de l'any passat i de moment “les vendes van a bon ritme”. Jordà calcula que les vendes podrien créixer entre un 4% i un 5% més que l'any 2015.

Emiliano Maroto, secretari general de l'Agrupament de Botiguers de Catalunya (ABC), també preveu que les rebaixes d'estiu creixin 3 o 4 punts més que les de l'any passat. El complement del vestir, les sabates, l'electrònica “i una mica l'equipament de la llar” són els sectors que més creixen, malgrat que les vendes de roba de vestir de dona, home i nens són l'estrella. “Les vendes de principi d'any van ser molt justes i ara, en canvi, molta gent aprofita les rebaixes i que a més està de vacances per comprar electrodomèstics i aparells d'electrònica”, assegura.

LA XIFRA

4%
més de visitants
és el que calculen que hi ha hagut aquest mes de juliol a l'Espai Gironès de Salt.

Més de 2.260 contractats

La campanya de rebaixes genera normalment més contractacions. Aquest any, segons dades facilitades fa uns dies per la consultora Adecco, la demarcació de Girona ha contractat 2.265 persones, un 3% més que fa un any, i se situa en la tretzena posició de les demarcacions de tot l'Estat que més contractes han fet per les rebaixes d'estiu.

Sempre segons Adecco, els sectors que més llocs de treball generen són els d'alta perfumeria i cosmètica, electrònica, joguines, alimentació, distribució i retail, imatge i so, logística i transport i fins i tot hostaleria i restauració. Malgrat que un any més l'àrea d'atenció al client és la que més contractacions ha fet i el perfil comercial de promotors, hostesses d'imatge, teleoperadors i venedors és el que ha estat més buscat.

En total, a Catalunya la campanya de rebaixes ha generat 26.819 llocs de treball nous.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

L’Opa del BBVA al Sabadell s’alenteix

barcelona
unió europea

La CE veta l’ús d’un agent químic present en caixes de pizza

barcelona
regne unit

El Banc d’Anglaterra no es deixa arrossegar per la Fed i manté els tipus en el 5%

barcelona

Girona és una de les demarcacions de l’Estat amb més hotels a la venda

GIRONA
Tribuna

Un equip de 3 estrelles

Soci-Director de H&B Human and Business, conferenciant i formador
economia

Ajuntament, empreses i institucions acadèmiques impulsen l’Aliança per a la Innovació BIVA

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró