Economia

Economia

Gas Natural s'adjudica un parc eòlic a Austràlia

Hi invertirà 120 milions d'euros i estarà operatiu el 2018

Gas Natural Fenosa, a través de la societat Global Power Generation (GPG) –en què participa també la kuwaitiana KIA–, s'ha adjudicat un projecte de parc eòlic a 90 quilòmetres de Canberra, la capital australiana.

El govern regional va donar a conèixer ahir l'adjudicació d'aquesta nova infraestructura a l'Estat de Nova Gal·les del Sud, amb un contracte previst per 20 anys i una potència de generació de 91 MW.

La societat invertirà uns 120 milions d'euros en la seva construcció i està previst que el parc eòlic comenci a funcionar el segon semestre del 2018.

A més de la construcció del nou parc, la societat participada per la gasista aportarà finançament per a un programa de l'ACT (el govern local de la zona metropolitana de Canberra) destinat a promocionar l'emmagatzematge domèstic i comercial d'energia renovable amb bateries.

El parc eòlic és la primera inversió a la regió de l'Àsia-Pacífic que s'adjudica la societat formada per Gas Natural i KIA. GPG va identificar aquesta zona del món com a prioritària en el seu pla estratègic presentat el mes de maig passat.

Expansió

Global Power Generation està immersa en un procés d'expansió internacional. Fa pocs dies la seva filial a Xile va anunciar el seu primer contracte de generació elèctrica al país llatinoamericà, que representarà una inversió de 325 milions d'euros i que servirà a la firma per servir tant clients particulars com empreses.

Al continent llatinoamericà la societat participada per Gas Natural Fenosa disposa d'una extensa presència en el segment de la distribució energètica, i és a les cinc principals capitals: Bogotà, a Colòmbia; Buenos Aires, a l'Argentina; Mèxic DF, a Mèxic; Rio de Janeiro, al Brasil, i Santiago de Xile, a Xile.

Recentment, la companyia també ha posat un primer peu al mercat irlandès a través de l'adquisició de la comercialitzadora de gas i electricitat Vayu, que treballa també al Regne Unit.

Gas Natural també té presència dins el continent europeu a França, Bèlgica, els Països Baixos, Portugal, Alemanya i Luxemburg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia