Economia

Economia

L'oli Clos de la Torre exporta per primer cop a l'Orient Mitjà

L'empresa, que té la seu a Rabós d'Empordà, també ha començat a vendre a les Filipines i Singapur

L'oli d'oliva verge extra Clos de la Torre, produït per Oleícola de l'Empordà, es podrà trobar per primera vegada als comerços de l'Orient Mitjà, les Filipines i Singapur. “Són mercats que aprecien molt els productes gurmet i delicatessen”, segons afirma el gerent de l'empresa, Martí Clos. Fins ara Clos de la Torre es venia principalment a països del nord d'Europa, com ara Dinamarca i el Regne Unit, i els Estats Units, mitjançant la cadena d'aliments de luxe Zingerman's Delicatessen de Michigan. Ara estan treballant per exportar també al centre d'Europa, a països com Àustria i Alemanya.

Oleícola de l'Empordà produeix un oli de gamma alta i un altre de consum de proximitat. Elaboren, a més, olivada d'olives verdes i negres, i oli ecològic. Tots aquests productes van adreçats a mercats gurmets i delicatessen, i botigues especialitzades i establiments de restauració. “Els consumidors valoren cada vegada més els olis de qualitat perquè són exquisits i aporten a qualsevol plat, cru o cuinat, unes aromes i sabors únics”, assegura Clos.

L'oli Clos de la Torre és produït exclusivament amb la collita d'olives de les finques que l'empresa té a Garriguella, Rabós d'Empordà, Espolla i Peralada. És un oli molt afruitat i amb un gran equilibri, i molt ric en aromes i gustos. S'elabora amb tres varietats d'oliva: l'argudell, la picual i la frantoio, i s'envasa en ampolles de vidre fosc i llaunes metàl·liques per protegir-lo de la llum.

L'empresa va iniciar la seva trajectòria fa vint anys i Martí Clos és la quarta generació familiar. Té quatre treballadors i el 2015 va facturar més de 220.000 euros.

LA XIFRA

220.000
euros
és la facturació que va tenir el 2015 l'empresa familiar Clos de la Torre, que té quatre treballadors.

Un oli que acumula molts reconeixements

L'oli Clos de la Torre acumula un gran nombre de premis i reconeixements. Aquest any ha aconseguit de nou el Prestige Gold, un dels màxims guardons del concurs internacional Terra Olivo 2016, a Jerusalem (Israel), que per sisè any consecutiu el continua mantenint entre els millors olis del món. Aquest any també ha aconseguit la medalla de plata en el Concurs Internacional d'Olis d'Oliva del Món Les Olivalies, a Canes (França).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona