Economia

Gastronomia

Ratafia Russet i Masoliver Grup s'alien per crear la ginebra Gin Volcànic

És un licor original elaborat sobre la base de la recepta de Russet creada el 1903

Se n'han elaborat 6.000 ampolles que es vendran a Europa i als EUA

Ratafia Russet i Masoliver Grup van donar a conèixer ahir el seu nou aiguardent garrotxí: el Gin Volcànic. La presentació es va fer al vespre en el mes estricte secret –no es va voler revelar fins al darrer moment que el nou licor era una ginebra– i la festa es va fer al volcà Montsacopa amb Empar Moliner com a mestra de cerimònies.

La Gin Volcànic és “una ginebra original i única amb tota l'essència de la Garrotxa: triplement destil·lada amb pedres volcàniques, aigua pura del territori, amb maceració dels botànics –herbes– de la Ratafia Russet i a partir de la destil·lació del ginebró que s'ha collit a la Garrotxa”, segons expliquen Joel Masoliver i Xavier Codina, director executiu de la divisió Beveland de Masoliver i propietari de Russet, respectivament.

La idea de crear una ginebra va néixer fa més d'un any. “Som dues empreses familiars molt arrelades a la Garrotxa: Russet es va crear el 1903 i nosaltres elaborem vins i licors de nova creació”, comenta Masoliver. Després d'un any de proves i “de tastets” s'ha aconseguit, segons Codina, “un bon producte”.

La nova ginebra que es comença a distribuir a partir d'avui té un “gust molt suau i untuós” i és molt aromàtica amb amplis records balsàmics. Va dirigida a persones que consumeixin gintònics i per això les dues empreses han creat quatre còctels exclusius amb el Gin Volcànic: el Santa Margarida, el Montsacopa, el Croscat i el Rocanegra, però també “es pot consumir només amb gel”. De moment,
se n'han envasat unes sis mil ampolles però preveuen anar ampliant fins arribar a les 50.000. El producte es podrà trobar als hotels, restaurants i bars i botigues especialitzades de les comarques gironines i Catalunya, però
també de Portugal, Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, França, Itàlia i els Estats Units.

Comercial Masoliver és un holding familiar que està format per les empreses Masoliver Grup, que es dedica al sector de la distribució, i Beveland, empresa fabricant de licors i destil·lats que exporta a 45 països. L'empresa té 120 treballadors i una facturació de 45 milions.

Ratafia Russet és una empresa familiar que va començar a “finals del segle XIX o principis del XX”. Es va establir a Olot el 1903 i ara la fa “funcionar la quarta generació familiar”. Actualment té una producció de 260.000 ampolles, “producció que creix any rere any”; el 80% es ven a les comarques gironines i la resta, a Catalunya, “i a algun client puntual d'Andalusia i Itàlia”.

LA FRASE

Després d'un any de proves i de molts tastets hem aconseguit un bon producte
Xavier Codina
PROPIETARI DE RATAFIA RUSSET


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Tecnologia

La Mobile World Capital vol lluir “el llegat” que deixa el MWC

Barcelona

El mercat posa a prova la joiera responsable

barcelona
Contra xifrada
Jordi Garriga Riu

L’actiu de la natura

Floox ja té al mercat el seu carregador ràpid compacte

L’Hospitalet de Llobregat
Informació especial

Zentinel MDS, l’‘start-up’ que ajuda a digitalitzar la maquinària antiga