Economia

turisme

La Costa Daurada tanca l'agost amb un 95% d'ocupació

Destaca no només el bon percentatge, cinc punts més alt que el de l'estiu passat, sinó que els hotels han pogut mantenir els preus habituals

Hi ha més turistes britànics i irlandesos i, en canvi, menys de russos

Es preveu que “no es podrà recuperar fàcilment” el turista rus

Un bon agost. El sector del turisme de la Costa Daurada tanca una de les millors temporades d'estiu dels darrers anys. “Ha estat bo pel que fa a l'ocupació però també perquè hem pogut vendre a preus de tarifa, no com l'any passat, que vam haver de fer molts descomptes”, assenyala Joan Anton, gerent de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona (FHET).

Les xifres són clares. El percentatge d'ocupació dels hotels de la Costa Daurada ha estat aquest agost del 95%, cinc punts més que en el mateix període de l'any passat. La bona afluència de visitants també es dóna en el sector dels apartaments i dels càmpings, amb un creixement del 3% respecte a l'any passat. Quan tot just s'està acabant l'agost, aquestes dades encara són provisionals, obtingudes per l'Observatori de la Fundació d'Estudis Turístics Costa Daurada, però la satisfacció ja és generalitzada en el sector. “Estem contents”, puntualitza Anton.

Però en un sector que és “una mica esquizofrènic, perquè un mes estàs a dalt de tot i un altre a baix”, la prudència és virtut. “Som prudents perquè aquesta és una temporada atípica, amb alguns clients prestats”, afirma el gerent de la FEHT. Per què? Doncs perquè alguns dels turistes que aquest any s'han apropat a la costa tarragonina segurament no ho haurien fet si a Turquia no hi hagués hagut un intent de cop d'estat i no s'hagués desplomat el turisme en aquell país per qüestions d'inseguretat, i tampoc si a França l'amenaça terrorista no hagués passat factura al sector. Aquests països “han rebut un cop important i això ha fet que el turisme s'hagi desviat cap aquí; enguany hem rebut clients que potser haurien anat a altres destinacions”, afirma Joan Anton. Ell, però, té clar que ara l'objectiu és “fidelitzar” aquests turistes que aquest estiu han arribat una mica de rebot. “L'any passat va ser molt difícil, i ara afrontem amb prudència aquests bons resultats”, remarca.

Britànics i irlandesos

Pel que fa a la procedència dels turistes –i més enllà del turisme nacional i estatal, que aquest estiu “es comença a recuperar”–, en el primer lloc del rànquing hi ha els francesos; en el segon i tercer lloc, britànics i irlandesos, i en el quart lloc els procedents d'Holanda. Anton destaca cofoi l'increment que aquest estiu hi ha hagut de turistes britànics i irlandesos, que “han suplert” la disminució del nombre de turistes russos que en els darrers anys ha sacsejat el sector de la Costa Daurada, i que han davallat fins a la “sisena o setena posició” en el rànquing dels països que trien la Costa Daurada com a destinació de les vacances. Les previsions són que el turista rus “no es pugui recuperar fàcilment” ja que “el problema és econòmic, per la paritat del ruble i l'euro”.

No s'ha notat tampoc una baixada de la despesa entre els britànics per la devaluació de la lliura. “El fet que la seva moneda fos menys forta ens feia preveure que gastarien menys diners, però no ha estat el cas”, destaca.

Els establiments turístics de la Costa Daurada han invertit en els darrers dos anys 100 milions d'euros en la seva renovació. “La nostra aposta és oferir una destinació de qualitat, i de tres habitacions ara en fem dues; hem disminuït el nombre de llits perquè volem donar més espai i serveis”, afirma Anton, que destaca que el sector vol atreure un perfil de turista “que sàpiga valorar la qualitat”.

LA XIFRA

100
milions
han invertit els establiments turístics de la Costa Daurada en obres de millora en els dos darrers anys.

LA FRASE

De tres habitacions ara en fem dues, perquè volem oferir més qualitat: més espai i millor servei
Joan Anton
Gerent de la FEHT

“El Saloufest és cosa del passat; no compensa”

El Saloufest, el polèmic paquet d'oci per a estudiants anglesos que cada primavera té lloc a Salou, és a la recta final. El gerent de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona (FHET), Joan Anton, va explicar ahir que en els darrers temps han fet “grans esforços perquè no hi torni a haver Saloufest” i que la previsió és que la imatge de disbauxa i descontrol que en els darrers anys ha ofert aquest esdeveniment a la capital de la Costa Daurada no es tornarà a repetir. “La moguda que hi ha en les tres setmanes del Saloufest no té sentit: l'impacte d'unes persones que es comporten de mala manera no ens compensa”, assegura. Per ell, “el Saloufest no té futur; ja és cosa del passat, perquè la Costa Daurada aposta per un turisme familiar i també esportiu; però esportiu de veritat, no com el Saloufest”, assenyala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europa

Brussel·les exigeix a Booking complir amb les restriccions de la llei de mercats digitals

barcelona
ECONOMIA

Came Parkare s’instal·larà al parc de l’Alba

CERDANYOLA DEL VALLÈS

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Tecnologia

La Mobile World Capital vol lluir “el llegat” que deixa el MWC

Barcelona

El mercat posa a prova la joiera responsable

barcelona
Contra xifrada
Jordi Garriga Riu

L’actiu de la natura